Bak zelf cannelés de Bordeaux

Bak zelf cannelés de Bordeaux

In de zoektocht naar lokale lekkernijen uit Bordeaux vond ik de cannelés – zoete baksels die ook nog een link hebben met de wijngaarden. Ik kende ze niet, maar dat bleek typisch een geval van onbekend maakt onbemind. De laatste keer dat ik in Parijs was, vond ik...
Typisch Oostenrijks eten

Typisch Oostenrijks eten

Koken doe ik al heel lang en met veel plezier. Het liefst probeer ik regelmatig wat nieuws uit. Door de jaren heen is ons weekmenu dan ook regelmatig gewisseld. Zo ook in Innsbruck – maar of ik nou kan zeggen dat ik daar typisch Oostenrijks eten ging klaarmaken?...
Goede voornemens

Goede voornemens

Gek, maar dit jaar heb ik voor het eerst niet nagedacht over goede voornemens. Meestal heb ik er wel een paar, of in ieder geval een, maar dit jaar dacht ik er pas over na toen iemand me vroeg of ik nog voornemens of plannen had. Betekent niet dat ik geen plannen of...
Chinees koken voor beginners – het verslag

Chinees koken voor beginners – het verslag

We hadden al Spaans koken met een Spanjaard, dit keer in dezelfde reeks Chinees koken met een Chinese! Tijdens het Grillfest deze zomer mochten we al proeven van een traditioneel Chinees gerecht dat Zhijiao mee had genomen – tot onze verbazing met tofu en...
Chinees koken voor beginners – de recepten

Chinees koken voor beginners – de recepten

Het was dus wel echt een cursus Chinees koken voor beginners – volgens Zijiao zijn het de gerechten die je thuis zou maken – in restaurants zijn ze mogelijk wel iets ingewikkelder cq worden er meer ingrediënten gebruikt. Daarom maakten we meteen 4...

Paella op traditioneel Spaanse wijze

Time to say goodbye – deze weken hebben we veel laatste etentjes en laatste bezoekjes. Zo ook afgelopen zaterdag; Stevens Spaanse collega David kwam bij ons eten. We zouden samen paella maken op traditioneel Spaanse wijze en dat hebben we geweten. De dag begon...