Categorieën
Lezen Over Astrid

Watermelon

Ken je dat, dat je naar de bibliotheek of de boekwinkel (al dan niet offline) gaat en dat je toch weer naar diezelfde schrijver of schrijfster grijpt? Via de bookswapclub leer ik nieuwe boeken kennen – altijd leuk! Dit keer een reactie op het boek Watermelon van Marian Keyes.

In augustus 2014 sloot ik me via meetup.com aan bij een Engelstalige boekenruilclub. Het idee is simpel: eens per maand komen we bij elkaar en brengen we allemaal een boek mee dat we gelezen hebben en willen delen met de groep. Iedereen beslist zelf of zij dat boek wel of niet wil lezen. Sommige boeken hebben we op een gegeven moment allemaal gelezen, anderen breng je mee en wil niemand lezen. Gek genoeg gebeurt dat regelmatig met mijn boeken – in de vampier- en zombiefictie die ik graag lees is eigenlijk niemand geïnteresseerd, maar ook andere boeken vonden niet echt gretig aftrek. Maar toegegeven: we komen nu ook op het punt dat sommige mensen al zo veel boeken geleend hebben via de club, dat ze er niet meer mee willen nemen. Dat punt heb ik zelf ook bereikt overigens.

De laatste keer bracht een van de dames een boek van Marian Keyes voor me mee. Er ging al een boek van haar rond, maar ik had aangegeven dat ik niet echt geïnteresseerd was in de boeken van deze volgens velen beste schrijfster van chick lit. In Oostenrijk en Duitsland was ik overgeleverd aan de toevallig aanwezige sectie Engelse boeken als ik wat nieuws wilde lezen en van Keyes kwamen er regelmatig nieuwe boeken uit. Op een gegeven moment had ik haar boek This Charming Man zo vaak zien staan dat ik besloot om het toch maar eens te kopen. Dit werd mede veroorzaakt door het feit dat een liedje van de band The Smiths deze zelfde titel had en ik dus steeds opnieuw keek waar het boek ook weer over ging. Ik ben zo iemand die drie keer een boek uit het schap kan halen zonder te onthouden waar het nu ook weer over ging. Geweldig vond ik het boek niet – ook niet echt slecht, maar het inspireerde me niet om nog eens wat van Keyes aan te schaffen.

Dat verhaalde vertelde ik dus een keer tijdens een van de bijeenkomsten, waarop een van de dames zei dat ik ook niet het beste boek van Keyes had gelezen. Ik moest haar echt nog een kans geven en om dat te bewijzen nam ze de keer daarna het boek Watermelon voor me mee. Tijdens de voorbereidingen op een dagje weg besloot ik dat ik wel zin had in een luchtig boek en nam ik het mee. En hoewel ik niet de behoefte voel om nu meteen het hele oevre van Keyes te gaan lezen, moet ik toegeven dat ik erg heb genoten van dit boek. Goed geschreven, grappig en bij vlagen pijnlijk eerlijk. Nog een pluspunt: Keyes schreef meer boeken over dezelfde familie, dus als ik nog eens zin heb in een luchtig boek, weet ik meteen tot wie ik me moet wenden!

Meer weten over dit boek? Lees de lezersreacties op Goodreads.

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.