Categorieën
Schrijven Verdwaald in Tirol

Online boekpresentatie: toegift

Tijdens de online boekpresentatie beloofde ik je nog iets: een live vraaggesprek. 8 mei is het zo ver! Live, via YouTube, kun je jouw vragen stellen over Verdwaald in Tirol.

Vandaag las ik in NRC dat veel debuterend schrijvers moeten afwachten wanneer hun boek wordt gepresenteerd – uitgevers stellen boekpresentaties in deze coronatijden uit. Ik dacht meteen terug aan 23 maart; de datum dat we hoorden dat alle evenementen tot 1 juni afgezegd werden. Waardoor er een streep ging door 8 mei: mijn boekpresentatie.

Omdenken

Heel even twijfelde ik toen: uitstellen, of omdenken en een andere vorm bedenken. Het werd dat laatste zoals jullie al weten. Een online presentatie. En omdat het boek toch al zo goed als klaar lag: een maand eerder, op 8 april. Ja – midden in de corona lockdown. Maar dacht ik: juist nu wil iedereen even ontsnappen aan en hier en nu, even wegdromen.

Hectiek

Ik vroeg iedereen die op 8 mei zou spreken of ze mee wilden doen aan mijn online boekpresentatie. En dat wilden ze! Ik kreeg een mooi blog van Jet, filmpjes van schrijfmeisjes Elly en Laura en ook van schrijfdocente Marelle en rots in de branding Sanne. En: het voorlezen door mijn vader. Ik besloot ze allemaal aan elkaar te praten. Waar ik even niet aan dacht: een filmpje opnemen kost tijd. En o ja – ik moest ook nog thuiswerken en de logistiek regelen van het boeken versturen. Hectisch dus! Maar 8 april om 15.59u zat ik klaar.

Reacties

En vanaf 16 uur, het moment dat alles online stond, stroomden de reacties binnen. En ook de cadeautjes – wat hebben er veel mensen aan mij gedacht! Van bloemen tot port tot bonsai boompjes – overweldigend. Net als de eerste reviews en lezersreacties. En inderdaad: lezers waren even weg uit het hier en nu. Sommigen gaven ook aan overeenkomsten te zien met de situatie nu, zoals Marja.

Toegift

Ik beloofde tijdens de online boekpresentatie dat ik nog een live vraag- en antwoordsessie zou doen. En welke dag is daar nou mooier voor dan de dag waarop de boekpresentatie eigenlijk zou zijn? Dus vrijdag 8 mei, om 16 uur heb je een afspraak met mij – live via YouTube. Je kunt al je vragen stellen over het boek en over het schrijven. En kun je er niet bij zijn: natuurlijk kun je de video later terugkijken.

Nog niet gelezen?

Heb je het boek nog niet gelezen? Doe dat dan heel snel alsnog 🙂 Of neem lekker de tijd en stel je vragen later – dat kan natuurlijk ook gewoon. Weten waar het over gaat? Bekijk dan even het volgende filmpje of lees het eerste hoofdstuk.

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.