Categorieën
Leven in Oostenrijk

Vertrek

Vanochtend om 8 uur vertrokken, een uurtje later dan gedacht dankzij (of ondanks?) de wekker die niet werkte. Gelukkig staat mijn biologische klok op half 7… Uitgezwaaid door Gera (al ruim een half uur present op tijdstip van vertrek) en Matthijs met Floor. Onderweg veel file door werkzaamheden, maar dankzij het heerlijke feit dat er op veel stukken van de Duitse Autobahn geen maximum snelheid geldt, konden we na de wegwerkzaamheden lekker doorrijden. Nabij Innsbruck genoten van de eerste Oostenrijkse avondmaaltijd (gulaschsoep met een wit broodje met veel zout, geen idee nog hoe dat heet). Daarna was het nog maar een paar kilometer naar Innsbruck. De eerste indruk van de stad is positief. Na de verhalen over een gehucht in de bergen en veel koeien, waarbij ik moet toegeven dat veel van deze verhalen ontsprongen aan mijn eigen fantasie, kreeg ik direct een goed gevoel toen ik de grote winkelketens zag en het grote centraal station. Vlak daarna was het dan zover: ik zette mijn eerste stappen in ons nieuwe appartement. Eerste indruk: groot! Tweede indruk: het ademt de sfeer van een appartement in Parijs (en dat is positief, vermeld ik volledigheidshalve maar even). Het appartement heeft drie grote kamers, een keuken, badkamer, toilet en ruime hal. Alles bij elkaar is het 90 vierkante meter, net iets kleiner dus dan ons huis aan de Timorstraat. Het moet nog ingericht worden, maar mijn favoriete plekje heb ik al gevonden: de erker in de woonkamer.

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

Één reactie op “Vertrek”

Carnaval in Tirol, of hoe een half jaar in Oostenrijk je uiterlijk beinvloedt… | Avonturen in Oostenrijkzegt:

[…] kon natuurlijk niet uitblijven: donderdag een half jaar getrouwd, dus twee dagen later een half jaar in Oostenrijk. Zijn we veranderd in dat half jaar? Ja en nee. In het […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.