Categorieën
Nederland

Verhalen bij het vuur

In Verhalen bij het vuur lezen Kim de Lange en ik om en om voor uit ons eigen werk. Hoe dit ontstond? Dat lees je in dit blog. En natuurlijk vind je hier ook alle verhalen.

Lieve lezer,

Nu de adventperiode officieel is begonnen is het nog vier weken tot kerstmis. Een tijd voor kaarsen, samen zijn en … verhalen. In Verhalen bij het vuur lezen Kim en ik de komende weken voor uit onze boeken: Anders pak je toch gewoon een boek en Verdwaald in Tirol. Hoe dit begon?

Een review over Kims boek

Ik las over het boek van Kim op een Instagram-pagina en was meteen nieuwsgierig. Vooral door de titel, Anders pak je toch gewoon een goed boek? Want eerlijk gezegd: het leek me geen gekke tip, maar uit de beschrijving maakte ik op dat Kim daar anders over dacht. En dus ging ik naar De Kler, bestelde het boek en las het vervolgens in een paar dagen uit. Ik kwam er achter dat veel goedbedoelde adviezen voor iemand in een burn-out totaal misplaatst zijn. Kims boek gaat over de periode dat ze zelf in een burn-out terecht kwam. In dagboekvorm vertelt ze over haar zoektocht naar een goede therapeut, het leven bij de dag en de langzame weg terug omhoog. En dat alles met de nodige humor. Mijn hele review lees je op het Boekrecensiesblog.

Een telefoontje van Kim

Kim vond mijn review zo fijn, dat ze besloot om me te bellen. En dat was meteen een ontzettend leuk gesprek! Over schrijven en uitgeven, over marketing, burn-outs en depressies en over zelfstandig ondernemer zijn. De middag vloog voorbij en we besloten contact te blijven houden, om plannen uit te wisselen. Ik heb het al eens eerder gezegd: schrijven doe je (meestal) alleen, maar door alle contacten die ik heb mogen opdoen door het schrijven voelt het nooit als iets dat eenzaam maakt.

Idee: verhalen vertellen bij het vuur

Niet heel veel later appte ze mij met een geweldig idee: Verhalen bij het vuur! Een livestream, of een Facebook-pagina, waar we voorlezen bij het licht van kaarsen. Om te zorgen voor een kerstig gevoel, gewoon vanuit je eigen stoel. Koortsachtig overleg volgde en het idee kreeg snel vorm. Wat we graag wilden, samen voorlezen vanuit dezelfe ruimte, moesten we laten varen. Zwollen en Wassenaar liggen ver uit elkaar, helemaal in deze gekke tijden. Maar zelf filmpjes opnemen is een mooi alternatief. Binnen no time stond er een Facebook-pagina en werden mensen gevraagd om mee te werken en persberichten rondgestuurd. Met als resultaat: het eerste verhaal ging op 3 december live!

De video’s van verhalen bij het vuur

Via Facebook delen we iedere donderdag en zondag rond de klok van 20u de verhalen bij het vuur. Hieronder zal ik ze ook aanvullen; van Kim heb ik het eerste verhaal geplaatst, mijn verhalen zal ik blijven aanvullen. Misschien niet altijd op de dag zelf, dus wil je niet langer wachten dan nodig: volg vooral onze pagina op Facebook!

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

3 reacties op “Verhalen bij het vuur”

Een interessant boek lijkt me. Ga eens kijken of ik het kan bestellen. En verhalen bij de open haard….ook een leuk initiatief. Soms denk ik dat de huidige beperkingen je ook verplichten om nieuwe creatieve ideen te brengen. En dat is eigenlijk leuk. Veel succes en creatieve energie!

Ik vond het een mooi boek; vooral ook door het begrip wat je krijgt voor iemand die een burn-out heeft. En eerlijk is eerlijk: ik heb er ook dingen uitgehaald voor mezelf. Zeker in deze gekke tijden is het handig om soms zelf ook even op de rem te gaan staan.

En ja – deze tijd dwingt ook om creatief te zijn. Kim en ik hebben in ieder geval samen heel veel plezier met deze filmpjes en het werken hieraan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.