Categorieën
Hardlopen Over Astrid

Tyroler Madl

Ik integreer steeds beter – althans volgens Amerikaanse vriendin Mary. Zo  probeer ik de bergen op te rennen (met nadruk op probeer – het lukt nog niet heel erg goed), heb een Austria-vest en in tegenstelling tot Mary ga ik hier wel naar de kapper (al doe ik dat al wel een tijd) en winkel ik hier. En om mijn integratie verder te vervolmaken, kocht ik ook een T-shirt met de tekst Tyroler Madl. Niet Mädl dus – wat ik eigenlijk wel gek vond, maar een zoektocht vandaag leverde het antwoord op: Madl is de Oostenrijkse variant van het Duitse Mädel (dat je dus ook zo schijnt te schrijven – mocht Simone of Gera hier nog een mening over hebben dan lees ik dat natuurlijk graag :)).

En dus schafte ik ook geen speciaal duur Frauenlauf shirt aan voor de loop van vandaag – want of er nu ‘flotter Tyroler Madl’ op mijn shirt stond of gewoon ‘ Tyroler Madl’ vond ik niet zo belangrijk 🙂 En daar stond ik dan vanmiddag, tussen ongeveer 1000 dames uit Tirol. Ik deed zelfs mee met de enthousiaste opwarming van Happy Fitness en de Welle (ja lieve lezer, dat is een wave in het Duits). De race voltooide ik in een tijd van 34.05 – toch wel iets sneller dus dan tijdens de Fruhlingslauf in maart, maar ik wil toch echt naar die 30 minuten toe.

Ik werd wederom begeleid door mijn lieftallige echtgenoot – die als een volwaardig sportfotograaf achter mij aan fietste door Innsbruck heen én de laatste meters zelfs achter mij aan rende! De enige man die vandaag finishte denk ik… Na een verdiende douche hebben we daarna op het terras genoten van een typisch (Zuid-)Tirools  drankje: de Hugo. Bezig aan een opmars – dus wie weet binnenkort ook in Nederland op het terras te vinden 🙂

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

4 reacties op “Tyroler Madl”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.