Categorieën
Over Astrid Reizen

The American dream

In 2008 reisden we voor het eerst door de VS. We kozen niet voor een standaard route, maar voor delen van verschillende routes, waarbij de plaatsen uit boeken en de muziekgeschiedenis aan elkaar regen.  We reden door de zuidelijke staten, maar ook door Tennessee en Florida. Eigenlijk had ik verwacht dat een reis door de VS best aardig zou zijn, maar dat je het na 1 keer wel gezien zou hebben. De oppervlakkigheid van de Amerikanen, het supersizen, bigger than big en greater than great – best leuk om eens mee te maken, maar het kon toch eigenlijk alleen maar tegenvallen? Het tegendeel was waar: ook in 2009 en 2010 reisden we opnieuw door de VS. Ook nu zijn er nog plaatsen waar we graag heen willen en wie weet gaan we er nog een jaar of twee wonen.

Wat het land dan zo aantrekkelijk maakt? Tot we naar de VS gingen, was ik nooit buiten Europa geweest. Ik voelde me ontzettend vrij en op mijn gemak in het land van de oneindige mogelijkheden. Je rijdt van het ene landschap naar het andere, vaak op wegen waar je hele tijden niemand tegenkomt. Misschien zijn Amerikanen oppervlakkig in het eerste contact, maar dit maakt het ook heel makkelijk om dat eerste contact te leggen. Dat is bij Oostenrijkers bijvoorbeeld wel anders. De service is restaurants is veel beter dan in de meeste andere landen – wat uiteraard ook te maken heeft met het feit dat de bediening afhankelijk is van de fooi die je geeft. Mensen zijn trots op hun land, op het bedrijf of museum waar ze werken en laten dat ook merken. De natuur is vaak spectaculair en je kunt in de auto lekker naar 99.5 The Wolf luisteren – 24 uur per dag country & western 🙂 Uiteraard hebben al deze positieve punten ook een keerzijde – maar tijdens een vakantie heb je daar weinig last van.

Waarom ik nu met dit stukje kom? De vakantieplannen komen langzaam maar zeker opborrelen. Hoewel ik al jaren naar Andalusië wil en Steven met het exotische Japan op de proppen kwam, was er toch weer die gedachte: ´Of zullen we toch nog een keer naar de VS gaan…´ We zijn er nog niet uit. Maar met dit stukje in je achterhoofd, begrijp je het misschien als het toch weer Amerika wordt 🙂

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

4 reacties op “The American dream”

Als je verhuist voor 2 jaar amerika ga ik kijken of ik van mijn angst voor amerika af kom om je dan op te zoeken!
Lekker als jullie op vakantie naar amerika gaan voor jullie! Maar japan ook super! En andalusie ook super!!! XOXO

[…] zo’n week in Amerika het gevoel is dat ik krijg en dat ook blijft hangen. Dat probeerde ik al eerder te beschrijven, maar ook toen was ik niet geheel tevreden met het resultaat. Wegwaaien bij Lady […]

[…] Amerika Share this:TwitterFacebookVind ik leuk:LikeWees de eerste om post te waarderen. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.