Categorieën
Lezen Over Astrid

The amateur marriage – wie biedt?

De titel van dit bericht is wel enigzins suggestief, ik geef het direct toe. Maar dat vind ik de titels van de boeken van Anne Tyler eigenlijk allemaal. Misschien trokken ze daarom mijn aandacht? Maar ik wil ze graag ook jouw aandacht laten trekken – vandaar dit berichtje 🙂

Een tijdje geleden las ik mijn eerst Tyler: The accidental tourist. Ik las het boek op aanraden van een van de medewerkers van WH Smith en ik vond het een verademing. Soms heb je dat – dan komt een boek gewoon op precies het juiste moment. The accidental tourist gaat over een wat vreemde man, die vastgeroest zit in zijn gewoontes. Hij is niet bepaald wat je noemt sociaal en houdt niet van reizen. Ironisch genoeg is zijn beroep schrijver van reisboeken. Het zijn wel reisboeken die je tips geven om je op reis te voelen zoals je je thuis zou voelen. Als zijn vrouw bij hem weggaat na de dood van hun zoon, wordt hij gedwongen zijn leven onder de loep te nemen. Ook voor hem geldt: zeg nooit nooit – hij zet stappen en doet dingen die hij niet voor mogelijk had gehouden. Soms gedwongen, soms uit vrije wil.

Ik vond het boek zo leuk, dat ik het graag wilde delen met anderen. Dus registreerde ik het op de website van Bookcrossing, en liet ik het los bij Bagels & Beans in Eindhoven, in de speciale boekenmand. Als het goed is ligt het daar nog steeds – het is namelijk niet door iemand anders aangemerkt als ‘meegenomen’  via de site. Helaas… Als iemand het naar aanleiding van dit bericht alsnog gaat halen, registreert en leest, ben ik natuurlijk een blij mens 😉

Vandaag las ik mijn tweede boek van Anne uit, The amateur marriage. Pauline en Michael leren elkaar kennen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze lijken perfect bij elkaar te passen en trouwens snel. Te snel, blijkt later – want na bijna 30 jaar huwelijk zijn ze nog steeds niet gewend aan elkaar. Ook dit boek las ik met veel plezier – boek 1 was dus geen toevalstreffer! Nu ben ik natuurlijk meer dan ooit vastberaden om meer zieltjes te winnen voor de boeken van Anne Tyler en dus bied ik hierbij het boek aan ter doorsturing – geheel kosteloos! Ook als je toevallig langs komt surfen en je dit boek graag wil hebben, kun je reageren. Maar er zijn wel 2 voorwaarden verbonden aan het ontvangen van dit boek:

  1. Je moet het wel zelf willen en kunnen lezen binnen nu en drie maanden. En let wel: het is in het Engels.
  2. Je moet het boek registreren via Bookcrossing. Ik heb dit al gedaan, dus wat jij dan moet doen is je registreren (als je dat niet al gedaan hebt ;)), aangeven dat je het boek hebt ontvangen en, niet geheel onbelangrijk, het boek weer doorsturen of ergens achterlaten nadat je het gelezen hebt.

Ik wacht vol spanning op jullie reacties 🙂 En mocht je eerst nog even willen weten of je dit wel een leuk boek gaat vinden, leest dan de uitgebreide informatie op Amazon!

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

3 reacties op “The amateur marriage – wie biedt?”

[…] van de site nog even gevraagd te hebben nam ik snel een kijkje. In vergelijking met de site van Bookcrossing is deze site veel eenvoudiger te begrijpen – binnen 10 minuten had ik een profiel en had ik […]

Update: boek is niet meer beschikbaar. In het kader van de ´favoriete boeken uit 2011 roundabout´ is het boek nu onderweg naar een andere Bookcrosser.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.