Terugblik op zes maanden

Lieve lezer,

zes maanden geleden kwam Verdwaald in Tirol uit – eindelijk! Na een periode van schrijven, herschrijven, reacties verwerken, verschillende redactierondes en het vormgeefproces, mocht ik mijn boek in handen houden en via een online boekpresentatie aan jullie voorstellen. En toen … ging het boek op weg naar de lezers, naar jou. Er verschenen reviews en interviews en lezersreacties. Een korte terugblik op de afgelopen zes maanden. Of nou ja kort … laat ik het zo zeggen: ik had nog veel meer kunnen vertellen 🙂

Lezersreacties

Wat vond ik het spannend: de eerste reviews en lezersreacties! Maar wat heb ik er ook van genoten. En echt niet alleen van de lovende reacties. De eerste minder positieve review deed pijn, vooral omdat die in een grote krant stond. Maar na zes maanden kan ik oprecht zeggen: ook van mindere reviews kun je veel leren, zeker als ze goed gemotiveerd zijn. Zo schreef Mel van Bookstamel dat ze niet zo hield van de plotselinge overgangen in Verdwaald in Tirol. Nu is dit een stijlkeuze van mij – een die ik weer zou maken. Ik vind het namelijk leuk als je als lezer denkt ‘wat is er in de tussentijd gebeurd?’ en dat je dat ook zelf gaat invullen. Maar misschien mag ik de lezer iets meer op pad helpen. Leerpuntje!

Enne ja eerlijk is eerlijk: natuurlijk krijg ik wel liever vier en vijf sterren reviews. Die waren er een heleboel en wauw – dank aan iedereen die hiervoor de moeite heeft genomen!

Review van Margareth – een waar ik erg blij van werd, zoals je vast begrijpt!

Roadtrip naar Innsbruck

Met het boek naar Innsbruck – dat was een grote droom van mij. En in augustus gebeurde dat! Samen met Simone, die mij ook regelmatig opzocht toen we daar nog woonden, ging ik op roadtrip. Net voor mij bracht Annelore het boek ook terug naar de plek waar het allemaal begon trouwens; ze schreef een review op Compleet Geluk.

Het verhaal van Simone over wat we in Innsbruck deden als ze bij mij op bezoek kwam.

Opgenomen in de bibliotheken

Nog een mijlpaal die niet kan ontbreken in deze terugblik: de recensie van NBD Biblion; de organisatie die de inkoop regelt voor de bibliotheken. Een mooie bestelling volgde en inmiddels is mijn boek in ruim 75 bibliotheken te vinden. En daar ben ik niet alleen blij om vanwege de verkoop, maar ook omdat ik het super vind dat op deze manier mijn boek voor zo veel mogelijk mensen binnen handbereik is. Ik wacht overigens nog wel op een foto van iemand die het boek ook in de bibliotheek gezien heeft! Eens kijken hoe het boek er uitziet in de speciale bibliotheekvormgeving … help jij me uit de brand?

Aandacht voor het boek bij …

Promotie – super belangrijk! Want hoe goed een boek ook is, je moet er ergens over lezen of over horen. En dus was ik er heel druk mee om mijn boek op zo veel mogelijk plekken onder de aandacht te krijgen. Heel blij ben ik nog altijd met de vermelding in Vriendin – getipt als een van de must reads. Natuurlijk ook niet te vergeten: twee keer in de Wassenaarse Krant. En ook heel gaaf: de aflevering van het Literair Café van DrsP op Spotify. Nog niet geluisterd? Doe dat dan vooral alsnog!

Verdwaald in Tirol als must read in tijdschrift Vriendin

In de boekhandel

In de boekhandels komen op dit moment niet zo veel mensen, iets met een virus. Toch blijft het geweldig als schrijver om je boek in een boekwinkel te vinden; het is toch echt mijn favoriete plek om inspiratie op te doen voor een volgend boek De eerste foto van Verdwaald in Tirol in een echte boekwinkel was dan ook een hoogtepunt. En ook nu ligt het nog ‘gewoon’ bij verschillende winkels in Wassenaar, Leiden, Voorschoten, Amsterdam en … Sint-Oedenrode! Sommige mensen bestelden het ook bij de plaatselijke boekwinkel, super.

Nog leuker: mijn boek bij House of Hairdesign: mijn favoriete kapperszaak!

Inspiratie voor …

Aan het einde van deze terugblik ook een vooruitblik. De afgelopen maanden heb ik heel veel geleerd en heel veel leuke contacten opgedaan. Ik heb andere schrijvers leren kennen, prachtige boeken van andere selfpubbers gelezen en gekeken hoe zij te werk gaan. Ik heb geleerd van dingen waar ik in tijdens het schrijf- en uitgeefproces plezier aan heb beleefd. Natuurlijk zijn er ook dingen die ik een volgende keer anders zou doen. En dat zorgt voor … inspiratie! Althans, bij mij wel. Inmiddels staan de eerste 8.000 woorden voor mijn volgende boek op papier. Geen vervolg op Verdwaald in Tirol, dat schreef ik al. Wat het dan wel wordt? Je leest het hier snel genoeg, dat beloof ik je.

Mag ik je aan het einde van deze terugblik een ding vragen? Iets waarmee je het afgelopen half jaar voor mij nog meer glans kan geven? Het kost niets, alleen een klein beetje tijd … een waarding in sterren op bol.com! Of als je iets meer tijd wil investeren: een beoordeling op dezelfde site, of op Hebban. Motiveert mij weer om sneller dat tweede boek te schrijven 🙂

Meer beelden van de verschillende mijlpalen? Volg mij dan op Instagram!

0 reacties

Geef een reactie