Sterke weersschommelingen? Welnee!

Ik kreeg de laatste tijd van een aantal mensen de vraag of het weer hier echt zo snel kan omslaan. Ze keken met verbazing naar de voorspellingen van de verschillende weersites: zo snel kon dat toch niet gaan, van sneeuw naar 22 graden en weer terug naar sneeuw? Ja hoor, dat kan echt wel. Ter vergelijk een foto van 1 en 8 oktober. 1 oktober waren we op de top van de berg – waar we moesten zoeken naar sneeuw. 8 oktober lag diezelfde berg echt vol in de sneeuw en 9 oktober sneeuwde het zelfs hier in het dal (al bleef het nog niet liggen).

Ook vandaag was het koud – al sneeuwde het in het dal niet (op de berg wel). Maar morgen is de voorspelling al weer 19 graden en woensdag 18 graden. Echt heel lang blijft het weer hier zelden slecht – behalve toen mijn ouders hier in de zomer waren dan 🙂 Beste weersite volgens ons? www.wetter.at – al blijft het hier in het dal redelijk onvoorspelbaar 🙂

2 Reacties

 1. Wondelgijn

  Wij houden de weersites van de bergen goed in de gaten op dit moment! Over 2 weken reizen we af naar Zwitserland voor een weekje (wandel?)vakantie… Ben benieuwd. Voor het eerst zo laat in het jaar, meestal zijn we er in de zomer te vinden!!
  (en jij? Jij woont er gewoon…. *zucht* Bofkont!! 😉 Hihihihi)

  Antwoord
  • Astrid

   Als het weer in Zwitserland lijkt op het weer hier, dan denk ik dat je al wel op sneeuw kunt rekenen!

   Antwoord

Geef een reactie