Categorieën
Leven in Oostenrijk

Sterke weersschommelingen? Welnee!

Ik kreeg de laatste tijd van een aantal mensen de vraag of het weer hier echt zo snel kan omslaan. Ze keken met verbazing naar de voorspellingen van de verschillende weersites: zo snel kon dat toch niet gaan, van sneeuw naar 22 graden en weer terug naar sneeuw? Ja hoor, dat kan echt wel. Ter vergelijk een foto van 1 en 8 oktober. 1 oktober waren we op de top van de berg – waar we moesten zoeken naar sneeuw. 8 oktober lag diezelfde berg echt vol in de sneeuw en 9 oktober sneeuwde het zelfs hier in het dal (al bleef het nog niet liggen).

Ook vandaag was het koud – al sneeuwde het in het dal niet (op de berg wel). Maar morgen is de voorspelling al weer 19 graden en woensdag 18 graden. Echt heel lang blijft het weer hier zelden slecht – behalve toen mijn ouders hier in de zomer waren dan 🙂 Beste weersite volgens ons? www.wetter.at – al blijft het hier in het dal redelijk onvoorspelbaar 🙂

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

2 reacties op “Sterke weersschommelingen? Welnee!”

Wij houden de weersites van de bergen goed in de gaten op dit moment! Over 2 weken reizen we af naar Zwitserland voor een weekje (wandel?)vakantie… Ben benieuwd. Voor het eerst zo laat in het jaar, meestal zijn we er in de zomer te vinden!!
(en jij? Jij woont er gewoon…. *zucht* Bofkont!! 😉 Hihihihi)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.