Service

Een week getrouwd! Mooi moment om samen een Oostenrijkse bankrekening te openen 😉  Daarvoor nog snel even naar de burgerlijke stand, om een inschrijfformulier te halen voor de gemeente. En om nog even te vragen of wij voor onze Nederlandse auto echt geen Parkkarte A kunnen krijgen, waarmee we gratis mogen parkeren. ‘Schade, nein.’ Daar hebben we echt een Oostenrijkse auto voor nodig, of in ieder geval een Oostenrijks kenteken. Helaas dus. Dan naar de bank, waar we zeer vriendelijk geholpen worden door een dame die zich verontschuldigd voor haar Engels. Mijn vermoeden is dat de gemiddelde bankbediende in Nederland echt niet kan tippen aan haar Engels. En ‘wir sprechen noch nicht so gut Deutsch.’ Maar we komen er prima uit: een half uurtje later staan we weer buiten, met bank- en spaarrekening! En twee visitekaartjes van deze dame, met haar geruststelling dat als we voor het eerst geld op komen nemen, we altijd haar hulp kunnen vragen. Dat is pas service!

2 Reacties

 1. Linda

  En hebben jullie de service van deze mevrouw nodig gehad bij het pinnen? En heeft ze jullie beroofd toen ze zogenaamd zou helpen? Of hoorde het toch allemaal bij de service?

  Antwoord
  • Astrid

   Haha, nee hoor het was echt service! En hulp hebben we maar 1 keer nodig gehad, toen onze passen niet wilden gaan werken in andere geldautomaten dan die van Bank Austria.

   Antwoord

Geef een reactie