Salzburg in de winter

S

Als je in een ander land gaat wonen, zijn er ineens ook heel andere mogelijkheden voor een weekend tripje. Eigenlijk wilden we naar Milaan, maar dat was voor een weekend toch wel echt te ver – dat bewaren we voor een lang weekend. Daarop besloten we om naar Salzburg te gaan. De stad van Mozart en ook van The sound of music (al wist ik dat laatste niet – pas toen we in Salzburg zelf alle verwijzingen zagen ging bij mij een lichtje branden).

Een tripje naar Salzburg leidt ons door Duitsland – het is nu eenmaal de kortste weg. Rond half 1 komen we aan. In feitte lijken Salzburg en Innsbruck best veel op elkaar, al zijn in Innsbruck de bergen wat prominenter. Verder is Salzburg wat chiquer, wat ouderwetser. Innsbruck is in mijn ogen bovendien ook gezelliger. Maar, dat kan ook aan mij liggen 😉 Ook hier vinden we weer een gezellige Kerstmarkt. We dwalen rond, eten wat, kijken nog wat meer rond en rijden tegen de avond door naar Antheringen, waar we een hotel geboekt hebben. Gelukkig een hotel met een goed restaurant, want in Antheringen zelf is weinig open. Bovendien is het zo koud dat we ook weinig zin hebben om nog door een dorpje te gaan dwalen in het donker. Het was een mooie dag – in de zomer gaan we nog eens terug om Edelweiss te zoeken 🙂

Geen reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Astrid

astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Schrijft over van alles en nog wat, tot het boek Verdwaald in Tirol het licht zal zien.

Ook op Facebook te vinden

BLIJF OP DE HOOGTE!

Als eerste weten als er een nieuw blog is? Laat dan je e-mailadres achter.

Voeg je bij 23 andere abonnees