Categorieën
Leven in Nederland Rotterdam

Rotterdamse hamburgeroorlog, deel 1

In Rotterdam is een oorlog gaande, een hamburgeroorlog wel te verstaan. Ik zie een vraagteken boven de hoofden van mijn (niet uit Rotterdam afkomstige) lezers verschijnen. Maar het is echt waar – er zijn verschillende restaurants in Rotterdam die beweren dat zij de BESTE burger van Rotterdam serveren. Hamburgers zijn hot – althans, als je ziet hoeveel restaurants inmiddels reclame maken voor dit broodje vlees dan kun je geen andere conclusie trekken. Ik las er al over op De Buik van Rotterdam (aanrader!) en op de tram. Op de tram? Ja: er rijdt echt een tram rond met de reclame van een restaurant met de slogan ’the best burger in town.’ Hip als wij zijn (…) besloten we om mee te doen aan deze zoektocht naar de ultieme burger. Want wat voor de een perfectie is, is voor de ander maar een slap aftreksel van de perfecte burger. Vandaag deel 1 in onze zoektocht naar die lekkerste hamburger.

Ellis – the gourmet burger

We beginnen maar met de burger in de burgerjoint (tsja – een restaurant kan ik het toch eigenlijk niet helemaal noemen) van de tram. Het duurde even voor we wisten hoe die tent nu ook al weer heette en net als je op zoek bent komt die tram natuurlijk niet voorbij. Maar van de week zag ik ‘m weer en kwam ik dus achter de naam: Ellis! Ellis blijkt helemaal niet uit Rotterdam te komen, of zelfs maar uit Nederland; ze is overgewaaid uit België. Ineens herinnerde ik me ook weer de affiches en posters in november met de leuze ‘de Belgen komen’ – Ellis is dus wel goed aangekondigd. Ze is te vinden in het Groot Handelsgebouw, bij het station. Makkelijk om even te bezoeken dus na een dagje shoppen voor een snelle hap. Eigenlijk is Ellis het derde restaurant dat we aandoen in onze zoektocht – maar goed, met haar ging het balletje rollen!

Als de burger bij Ellis de lekkerste van de stad moet zijn, dan staat ons nog wat te wachten. Het is best een prima burger – maar als ik eerlijk ben dan denk ik dat we zelf een lekkerdere burger maken op onze barbecue. Het is niets bijzonders; geen bijzonder lekker broodje, geen bijzonder lekker vlees en de kaas op de hamburger van mijn ega was niet gesmolten (lees: de hamburger was niet meer echt warm). Pluspunt: lekker frites (en nog goed heet!) met goede mayonaise. Maar ja – het ging om de hamburger. Voor lekkere frites kunnen we immers ook naar Bram, Febo of Smullers. Nog een ander pluspunt: leuke bediening. Alleen daar wordt die hamburger natuurlijk niet lekkerder van.

Verder – Ellis wordt wel omschreven als chique burgerboer; ik vond het niet zo chique. Het restaurant doet me ergens wel denken aan een ouderwetse stationsrestauratie. Niet ongezellig hoor – maar chique? Nee, dat is niet een woord dat ik zou gebruiken voor deze tent.

Eindoordeel: een 6 1/2 tot 7-. Je zou verwachten dat de lekkerste hamburger toch zeker een 9 scoort…

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

Één reactie op “Rotterdamse hamburgeroorlog, deel 1”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.