Categorieën
Over Astrid Reizen

Roadtrip naar Innsbruck

Plannen maken met vrienden, die je altijd snel wil uitvoeren. Vaak komt er iets tussen, althans bij Simone en mij wel. Maar nu gaan we. Op roadtrip. Naar Innsbruck!

Lieve lezer,

Ken je dat, dat je tegen vrienden of familie zegt ‘was gezellig, doen we snel weer!’ Bijvoorbeeld na een gezellige barbecue, een spontaan bezoekje of een etentje in een goed restaurant. En dat het dan toch weer maanden duurt voor je elkaar ziet? Niet omdat je geen zin hebt om ze te zien of omdat het niet gezellig was. Nee omdat het leven doordendert en je druk bent met werk, andere familie en vrienden en o ja, omdat je ook nog af en toe even op je eigen bank wil zitten.

Op pad met een vriendin

Als je dit (her)kent, begrijp je ook wel dat het nog wat langer kan duren als je met een vriendin afspreekt om een paar dagen ergens heen te gaan. Zoals Simone en ik regelmatig bedenken.
‘We gaan naar Phantasialand!’
‘Ja leuk, laten we snel een datum plannen!’

Of deze:
‘We gaan naar Disneyland, plakken we er ook een paar dagen Parijs aan vast!’
‘Tof idee! Wordt wel het najaar, want het is druk op werk.’
‘We kunnen er een roadtrip van maken!’

Niet dat we nooit plannen hebben uitgevoerd hoor. Zo zijn we samen een weekend naar Berlijn geweest, maar bijvoorbeeld ook naar een concert van Scooter in München.

Medio maart: roadtrip-plannen

Toen ik dit voorjaar dacht aan een roadtrip naar Innsbruck om filmpjes te maken voor mijn boekpromotie, dacht ik ook meteen aan Simone. Ze is me twee of misschien zelfs drie keer komen opzoeken daar om te beginnen. En tja, we zijn nu 20 jaar vriendinnen en het werd echt de hoogste tijd om weer eens samen op pad te gaan. Het feit dat ze ook nog goed is in video’s maken en bewerken was voor de promotie helemaal mooi meegenomen. Ik vroeg of ze hier oren naar had en ze was meteen enthousiast. Maar voor we een weekend konden vastleggen, gingen de grenzen naar Oostenrijk dicht. Hop, streep door het plan.

Half juni: opnieuw roadtrip plannen

‘Astrid, wanneer gaan we naar Innsbruck?’

Ik knipper met mijn ogen. Innsbruck, huh? De verwarring duurt niet lang: de promotieroadtrip! Eerst denk ik ‘leuk plan, maar wanneer dan?’ En dan denk ik ‘Met drie dagen werken, kan ik altijd een lang weekend vrij regelen.’

‘Wat denk je van augustus?’, app ik binnen een paar minuten terug.

‘Ja leuk!’

We appen wat heen en weer en komen al snel op het eerste weekend van augustus uit. Wat later boeken we de hotels. Allemaal te annuleren, want je weet het maar nooit.

Virus

Echt bekend maken dat we gaan durfde ik eerder nog niet. Het virus kan immers zo maar weer roet in het eten gooien. Vol spanning volgde ik de ontwikkelingen in Oostenrijk. Want daar vast komen zitten, daar heb ik geen zin in. Maar gelukkig lijkt het in heel Oostenrijk mee te vallen, met zelfs minder nieuwe gevallen dan in Nederland.

En nu zit ik in de trein – op weg naar Utrecht, waar de roadtrip echt begint. Innsbruck here we come!

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

4 reacties op “Roadtrip naar Innsbruck”

Heel veel plezier dames, maar ik gok ik maar zomaar op dat het jullie wel gaat lukken en de tijd zo voorbij vliegt.

Schijnt daar ook nog een mooi gouden dakje te zijn. Goed kijken, anders mis je het. Ooit in een boek gelezen 🙂

Xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.