Wat is Queesten nou?

De laatste tijd krijg ik regelmatig in gesprekken te horen ‘Ik zie mooie posts voorbij komen over Queesten.’ En daarna ‘maar wat ga je precies doen? Wat is Queesten nou eigenlijk?’ Dat precies, dat is wat lastig te beschrijven in een blog. Dat wordt ongetwijfeld een heel lang verhaal. Maar hieronder de grote lijnen.

Wat ontwikkel ik voor Queesten?

Een online leeromgeving, met daarin modulen over het zelfuitgeven van jouw boek en alles wat je daarover wilt weten. Waarvan je nu nog niet eens weet dat je het wilt weten. Alle informatie bij elkaar, maar niet om alleen maar te lezen. Nee! Juist om zelf mee aan de slag te gaan. In de vorm van opdrachten en actieplannen. Op maat wel te verstaan, want ik geloof niet zo in standaard checklistjes als ‘volg deze tien stappen en je boek is klaar om uit te geven.’ Wel als startpunt hoor! Maar uiteindelijk wordt alles maatwerk, is er niets dat voor iedereen werkt of de beste keuze is. Want een boek is uniek, omdat de schrijver uniek is. En dan kan het uitgeeftraject dus nooit voor ieder boek uit precies dezelfde stappen bestaan.

Wanneer ontstond dit idee?

Portretfoto Astrid Habraken

Queesten is meteen in 2020 opgericht, als uitgeverij van Verdwaald in Tirol. Toen wilde ik al andere mensen begeleiden bij het uitgeven. Alleen wist ik niet precies hoe. Tot juni 2020, de dag van de zelfuitgeefdag 20BooksHolland2022. Tijdens die dag werden heel veel vragen gesteld door allemaal mensen die zelf hun boek uit willen geven. Vragen waarvan ik dacht ‘daar heb ik het antwoord op.’ Dankzij mijn ervaring bij (educatieve) uitgeverijen, als ondernemer en ontwikkelaar van lesmateriaal. O en natuurlijk als schrijver en selfpubber. Antwoorden die ik in veel een op een gesprekken al gaf aan verschillende schrijvers. Maar ineens had ik het: waarom niet alles combineren en zelf een online leeromgeving maken, met een programma dat iedere schrijver op haar of zijn eigen moment kan volgen. Queesten 2.0 zeg maar.

Waar kun je dit volgen?

Nu nog nergens, maar vanaf januari gaat de eerste module live. Online te volgen, waar en wanneer jij wilt. Aanvullend kun je ook online gesprekken inplannen, of een dag(deel) op locatie met mij samenwerken aan je plannen.

Wie kan dit programma volgen?

Iedereen die zelf een boek uit wil geven en in iedere fase van je (schrijf)proces. Of je nu al heel veel informatie hebt verzameld of pas net bent begonnen met je oriënteren op de mogelijkheden. Of je fictie schrijft of non-fictie.

Astrid Habraken Queesten Boekproducties gegevens

Waarom ik dit maak?

Omdat ik geloof in blijven leren en ontwikkelen, in investeren in het uitbreiden van wat je weet en wat je kunt. Als je jouw boek aan het schrijven bent, dan heb je ongetwijfeld veel geleerd over schrijven, maar ook over doorzetten. Misschien denk je wel ‘moet ik dan ook nog leren uitgeven?’ Ja! Want hoe gaaf is het als je ook alles leert over de keuzes die je kunt maken rondom het uitgeven? Als je niet maar wat aanrommelt, maar er alles aan doet om het boek uit te geven waar jij helemaal achterstaat? Waarover je straks knettertrots tegen de hele wereld kan zeggen ‘kijk, dit heb ik gemaakt!’

Als je hierna denkt ‘ik wil meer weten’ dan zou ik zeggen volg me ook via Queesten op Instagram of schrijf je in voor de uitgeeftips op de website. Reageer hieronder of als je me beter kent bel me vooral. En als je denkt ‘ik ken iemand die een boek wil uitgeven’: wijs ze op mijn website.

0 reacties

Geef een reactie

%d