Categorieën
Koken Over Astrid

Pompoenpannenkoeken (met dank aan smaakmaakster!)

In de aanloop naar onze verhuizing naar Oostenrijk, overheerste bij mij de gedachte dat ik hier alle tijd zou hebben om al die dingen te doen waar ik in Nederland geen tijd voor had. Wat voor dingen dan, denk je nu misschien, nou bijvoorbeeld de opleiding Onderwijskunde volgen, veel kaarten en brieven schrijven, meer lezen, meer films (opnieuw) kijken, rust nemen, minder werken en vooral ook meer tijd nemen om nieuwe dingen te koken, recepten uit te proberen. Per slot van rekening hebben we niet voor niets een mooie collectie kookboeken 😉

Maar ja, een jaar later had ik dus veel dingen nog helemaal niet gedaan en ontstond (mede daardoor) het idee van de 40 doelen. Op de lijst staan ook een aantal kookdoelen en daarvan is er een dat ik iedere maand een nieuwe recept uit wil proberen. In de eerste maand was dat al bijna niet gelukt overigens 😉 Uiteraard volgt nog een keer een blog over het compleet behalen van dit doel (ergens in september 2012 als het goed is!), maar omdat dit een seizoensrecept is, een kleine voortgangsrapportage over doel 8 (al kan het ook doel 7 worden; hoe dat kan, lezen jullie nog wel ;)).

Ik ben niet de enige die doelen stelt (goh) en ik ben ook al niet de enige die doelen stelt waar het gaat om koken en nieuwe dingen uitproberen. Via Twitter volg ik bijvoorbeeld Smaakmaakster; zij heeft een lijst van 30 uitdagingen gemaakt op het gebied van eten en koken. Afgelopen week twitterde / blogde zij over pompoen pancakes. Nu kende ik maar 1 recept met pompoen (inderdaad, de pompoensoep) en ben ik daar niet echt dol op. Maar mijn ega is dol op pompoen, dus wat doe je dan? Juist: je koopt een pompoen! Nu kun je van 1 pompoen liters soep maken en daar kun je dan met twee personen weer een week van eten. Dat vond ik dus geen tof idee – en ineens dacht ik weer aan die pannenkoeken. Vandaag was het zover en uit de grond van mijn hart: dank je wel Smaakmaakster! Het is een heerlijk recept, dat we zeker nog eens gaan maken. En morgen dan toch maar pompoensoep met de rest van de pompoen 😉

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

12 reacties op “Pompoenpannenkoeken (met dank aan smaakmaakster!)”

Het recept klinkt heerlijk, ga het zeker proberen (maar ik ben dan ook dol op pompoensoep). Ik heb me meteen ingeschreven op de updates van Smaakmaakster. Ken je Foodgawker? Daar haal ik ook altijd veel kookinspiratie vandaan!

Haha ja, jij hebt me al eerder op Foodgawker gewezen en ik zat te watertanden bij sommige van de foto´s 🙂 Het is ook wel echt leuk om weer meer bezig te kijken met koken.

Moet je even bij Smaakmaakster kijken via de link, daar staan wel foto´s. Die van ons waren iets minder goed gelukt, dus maar geen foto´s gemaakt 😉 Smaak was er niet minder om overigens.

Ik eet wel eens pompoenrisotto en ook lasagne met pompoen. Aanraders! (Mijn groentepakket heeft mij ook gedwongen tot het uitproberen van nieuwe recepten.)

Wow, wow, wow, wat een complimenten! Ik zit er helemaal van te blozen. Bedankt! En natuurlijk heel graag gedaan: super fijn dat je de pannenkoeken ook zo lekker vond. Zijn de speculaaskruiden gemakkelijk te krijgen in Innsbruck?

Wat mooi dat je ook doelen hebt gesteld. Ik vind het soms heerlijk (een lijstje afwerken) en vaak verschrikkelijk (waaaaah, waar ben ik aan begonnen!?). Ik ga je site zeker nog helemaal uitpluizen. Veel succes met de dingen die je doet!

Helemaal verdiend! Ik ga het zeker vaker maken, niet te vaak want dan denk ik dat ik de pompoen te overheersend ga vinden 😉 Ik heb nog speculaaskruiden uit Nederland; maar volgens mij hebben ze die hier ook wel. Zit denk ik ook in de Lebkuchen.

Ehhh… ik ken eigenlijk ook alleen maar de pompoensoep-variant met pompoen. Pannenkoeken heb ik er nog nooit mee gebakken!! Bijzonder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.