Lanceren met een wijntje: ‘De wijnregio Bordeaux speelt in mijn boek een belangrijke rol’

WASSENAAR • Een ‘Sign & Wine’. Het klinkt als een uitspraak van Sarah Jessica Parker, maar het heeft alles te maken met de boeklancering van de nieuwe roman van Astrid Habraken. Om de mijlpaal te vieren, hield ze op 22 en 30 juni signeersessies waarbij de toost werd uitgebracht met wijn. In Madame Bonheur speelt de wijnregio Bordeaux een cruciale rol.

Astrid Habraken voor de boek lancering van Madame Bonheur

Astrid besloot al eerder dat ze de promotie van haar nieuwe boek ‘anders dan anders’ wilde aanpakken. Speciaal voor de Dag van de Minibieb maakte ze een minibiebuitgave met daarin de eerste twee hoofdstukken van het boek. Ze wilde hiermee de lezers nieuwsgierig maken naar Madame Bonheur, de Franse dame die sterft in een Haags hotel, maar niet lijkt te zijn wie ze al die jaren heeft gezegd te zijn. In het boek gaat hotelreceptioniste Claire op zoek naar de geschiedenis van de bijzondere vrouw. Haar zoektocht voert haar terug naar het Den Haag van de jaren vijftig en naar de wijngaarden rondom Bordeaux en Saint-Émilion.

Om in die sfeer het boek te lanceren, was een droom voor Astrid. In Wijnwinkel Marius in Wassenaar kregen de aanwezigen van Renno een minicollege over de wijnen uit de Bordeaux-regio. “Hij leerde ons meer over de wijngebieden, over de druiven die er groeien en over de typische smaakkenmerken van de wijnen. Renno vertelde ook over de classificatie van Saint-Émilion, die in het boek een belangrijke rol speelt. Zelf vond ik dit een leuke en ontspannen manier om het boek te presenteren. Ook van de mensen die er waren, kreeg ik positieve reacties”, vertelt Astrid, die stiekem best een beetje moe is na de afgelopen twee weekenden.

Een week eerder stond ze namelijk al met haar boek in Atelier de Paauw van kunstenares Lin Jans in Wassenaar. “Dit was nog voor de officiële releasedatum. Wat heel bijzonder was, was dat er een aantal oud-inwoners van Den Haag waren, die nu in Wassenaar wonen. Ik ben benieuwd of zij het oude Den Haag in mijn boek herkennen. Ik vertelde de aanwezigen hoe het verhaal is ontstaan en waar het over gaat. Al vind ik dat laatste best lastig, omdat je ook geen spoilers wilt geven.” Madame Bonheur – Een Haagse liefde is vanaf nu verkrijgbaar bij de boekhandel.


Heb je interesse in een interview met Astrid, wil je meer weten over de achtergronden bij Madame Bonheur, het schrijf- of uitgeefproces? Neem contact op!

0 reacties

Geef een reactie