Pension

Lieve lezer,

Waar wil je slapen in Innsbruck, vroeg ik Simone tijdens de voorbereiding op onze roadtrip. ‘In het pension van Agnes natuurlijk!’, was haar antwoord. Ik moest haar teleurstellen: dat pension bestaat namelijk niet. Agnes zelf ook niet. Ik baseerde haar wel op een pensionhoudster. Eentje die we leerden kennen tijdens een vakantie in een dorpje bij de Gross Glockner. En op een oud verlangen van mijzelf, om misschien ooit eens een bed en breakfast te hebben.

Pension Alpina

Maar er is wel een pension ter hoogte van Station Hungerburg op de Nordkette. Alleen was ik er nog nooit geweest. We twijfelden even of we daar zouden reserveren. Uiteindelijk boekten we iets anders, omdat Pension Alpina, want zo heet het, niet heel gunstig in de stad ligt. Iedere keer de Nordkette op en af gaan als je iets in de stad wil doen, dat zagen we niet zo zitten.

De berg op

Toen we op zaterdag de berg op gingen, stelde ik voor om wel even te gaan kijken. Dat leek Simone een leuk idee, ze was ook nieuwsgierig naar dat pension op de berg. We hoefden niet lang te zoeken: het ligt direct aan de Hungerburg-bahn. Tijdens het wachten op de kabelbaan konden we het goed bestuderen. En zag ik meteen dat allerlei details niet klopten. Geen prachtig uitzicht vanaf het terras op Innsbruck, niet voor en ook niet achter het pension. Wel een terras, maar dat lag wat afgeschermd. Geen groot groen terrein om het pension heen. Het had ook minder hout dan ik me had voorgesteld. En gek genoeg: ik was zelf een beetje teleurgesteld. Ergens in mijn hoofd was het pension er uit gaan zien zoals ik het beschreven had. Terwijl ik toch echt wist dat het aan mijn fantasie ontsprongen was.

Ben jij nu ook nieuwsgierig? Hieronder wat foto’s. En ik hoor natuurlijk graag of het past bij jouw beeld van Agnes’ pension.

1 Reactie

  1. Johanna

    Nu zo geel met die geraniums heb ik het me wel voorgesteld, maar dan met meer ruimte, en direkt aan de weg, meet een groot terras aan de voorkant, wegkant, dus met uitzicht over het dal (niet over Innsbruck). Maar ik had niet gedacht dat je dat helemaal verzonnen had. Super goed.

    Antwoord

Geef een reactie