Categorieën
Post

Oplage

Vrijdagochtend liep ik in het Cardcetera-pakhuis rond om een zakelijke bestelling in te pakken. Daar moet u zich niet te veel bij voorstellen hoor, bij dat pakhuis. Het is eigenlijk gewoon het berghok van ons appartement. Mijn woordkeuze en ambities voor Cardcetera lopen niet altijd gelijk met de realiteit. En dat is precies wat ik vanochtend dacht. Zo’n vier jaar geleden begon ik met het eigen merk, Cardcetera Cards. Het allerprilste begin bestond uit twee foto’s die mijn eega had gemaakt van bloemetjes in Oostenrijk. Een foto een beetje artistiek, de ander van een bloempje wat we gewoon erg mooi vonden. Ik deed de uitspraak dat de oplage van een van die twee kaarten in een jaar tijd uitverkocht zou zijn. Mijn eega had daar zo zijn twijfels over en we sloten een weddenschap. Die ik grandioos verloor…. Nu moet u weten dat een oplage bestaat uit zo’n 600 kaarten. Iets meer nog, maar er zit altijd wel een stapeltje beschadigde kaarten in zo’n doos. En dat is best veel. Er zijn best klanten die meerdere exemplaren van een kaart kopen – maar meestal is 10 toch wel het maximum. Een enkele keer doet iemand een speciale bestelling. Zo mocht ik al eens kaarten leveren voor een verloving, bruiloft en geboorte. Bij een stel – hoe leuk is dat? Maar dat zijn zelden Cardcetera Cards. En de wholesale – niet dat ik daar toen al over nadacht – dat loopt best leuk, maar ook daar hebben we het niet over honderden kaarten per keer van een motief.

Enfin, ik heb dus nog best veel exemplaren van die eerste twee kaarten over. Van best veel kaarten trouwens. Maar vrijdag, tijdens het verzamelen van die zakelijke bestelling, kwam ik er achter dat er zo waar twee kaarten echt bijna op zijn. En dat was toch wel even een ‘jeej!’ moment. Nu is het niet helemaal de eerste keer dat een Cardcetera kaart uitverkoopt. Toevallig gebeurde dat eerder vorige week met een kaart uit mijn nieuwe quotes-collectie. Maar die laat ik in een ‘iets’ kleinere oplage drukken. Dus dat telt toch niet echt helemaal mee. Dit zijn kaarten met een volledige oplage en dat voelt toch wel als een serieuze mijlpaal.

Een kaart uit het eerste jaar van Cardcetera Cards, gemakt door Els en nu bijna uitverkocht!
Een kaart uit het eerste jaar van Cardcetera Cards – vanaf het begin populair bij klanten en resellers. Gemaakt door Els en nu bijna uitverkocht!

Mensen die nog nooit van Cardcetera hebben gehoord zijn wel eens verbaasd over mijn ‘winkeltje.’ Dan wil ik eigenlijk beginnen te sputteren dat het een volwaardige winkel is, laat dat –tje maar weg – met een omvangrijke klantenkring, veel nieuwsbrieflezers en zelfs mensen die enthousiast worden als ze ‘Astrid van Cardcetera’ ontmoeten of een kaart van mij krijgen. Maar meestal knik ik vooral en begin ik een verhaal over hoe kaartjes sturen veel persoonlijker sturen is dan appjes of mailtjes sturen. Wat sommigen dan aannemen (en ook gaan doen), maar wat anderen toch als een wonderlijk tijdverdrijf zien. En zo zien ze mijn winkeltje dan ook.

Maar op momenten zoals vanochtend denk ik dan wel ‘zie je wel!’ Het kost soms wat tijd (understatement) en soms denk ik ook wel ‘hoe ga ik dit nu weer voor elkaar krijgen’- maar wat voelt het goed als het lukt! En wat geeft het een boost om nog maar wat nieuws te gaan proberen: een vacature openzetten. Woehoe! Op naar nieuwe mijlpalen!

Een van mijn persoonlijke favorieten, maar van deze heb ik er nog heul veul over!
Een van mijn persoonlijke favorieten, maar van deze heb ik er nog heul veul over!

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.