Ook ik doe het: Start 2 Run

De twitteraars en facebookers onder jullie hebben het al gemerkt: ook ik ben overstag en heb Start 2 Run ontdekt. Voor de mensen die het niet kennen: Start 2 Run is een programma waarmee je in 30 lessen leert om 5 kilometer te joggen / hard te lopen. Iedere les word je begeleid door Evy – een enthousiaste Belgische trainster. Half september had ik het er over met zus Evelien; zij wilde het gebruiken om haar looptempo te verhogen, vooral om er bij het tennissen van te profiteren. Terwijl ik haar de MP3-tjes van de eerste lessen stuurde, bedacht ik dat dit ook voor mij een mooi moment zou zijn om het eens te proberen. Ik had het plan al lang, maar net zo lang had ik excuses om het niet te doen. Om een lang verhaal kort te maken: ook ik begon met Start 2 Run en wel zo’n 5 weken geleden. In plaats van 3 lessen per week loop ik er 2 – liever een les minder en het dan volhouden. Of ik het lopen zelf nu echt leuk vind, dat weet ik niet. Maar feit is wel dat ik op de dagen dat ik gelopen heb een stuk positiever ben en mijn (werk)dag fris en met een leeg hoofd begin. Het gevoel na het lopen vind ik dus zeker leuk.

Afgelopen dagen maakte ik een reisje naar Parijs en Nederland. Ik nam dit keer mijn hardloopschoenen mee – een unicum. Zondag ging mijn zus tennissen en haar huisgenootje Laura en ik liepen samen – zij het dat we bij verschillende lessen zijn en dus niet helemaal samen liepen. Het was mijn eerste keer lopen samen met iemand en dat motiveerde. Dinsdag liep ik met vriendin Marjolijn – een ervaren hardloper. Ze liep de les met mij mee en daagde me daarna uit tot een interval training van een paar minuten.

Super! Ik heb er weer extra motivatie aan overgehouden en tips over hoe ik mezelf verder moet motiveren en uitdagen. Met de naderende winter heb ik dat ook wel even nodig; van nature blijf ik dan liever binnen 😉 En mocht u zich het afvragen: nee, dit was niet eens een van mijn 40 doelen.

0 reacties

Geef een reactie