Categorieën
Over Astrid Post

Naar de beurs

‘ Nee voor ik naar huis ga, ga ik eerst nog naar de beurs in Frankfurt.’ Klinkt goed toch, als je dat kunt zeggen? Of zoals een van mijn vriendinnen zei ‘ Goh, dat klinkt wel heel volwassen.’ Maar zonder gekheid, op de terugweg van Eindhoven naar Innsbruck ging ik naar Paperworld, een grote beurs in Frankfurt voor alles dat met papier te maken heeft. Naast deze beurs, vonden in de Messe tegelijkertijd ook nog Creativeworld (voor alle creatieve spulletjes die je maar kunt bedenken) en Christmasworld (ja echt!) plaats. In december besloot ik om er heen te gaan en voor Cardcetera te gaan kijken naar nieuwe kaartenmerken. Uiteindelijk wil iedereen toch een onderscheidende webwinkel hebben en hoe doe je dat? In ieder geval niet door dezelfde merken aan te bieden als je con-collega’s 🙂

Op zondagmiddag vertrok ik met een loodzware koffer met de trein naar Frankfurt, waar ik een nachtje in een Comfort Hotel sliep. Dit is een van de ketens waar Steven en ik in de USA ook vaak overnachten en ondanks de typisch Duitse stad, deed het hotel me toch echt een beetje aan de USA denken.

De beurs dan. In een woord: overweldigend. Wat een oppervlakte, wat een enorm aanbod! Maar dat is als je naar alle producten kijkt 🙂 Alleen de kaarten beslaan een flinke ruimte. Nog veel – maar als je alle bekende merken en de aanbieders van alleen wenskaarten afstreept, blijft een overzichtelijk aantal over. En dan… dan ga je met de eerste in gesprek. Ik kreeg het wel even warm moet ik zeggen, maar het tweede gesprek ging me al beter af en bij het derde gesprek was ik brutaal genoeg om een aantal van de prachtige kaarten mee te nemen. Waarop de medewerker vroeg of ik niet wat meer voorbeelden wilde 🙂 Ik kwam ook een dame tegen die als ZZP-er haar kaarten zelf promoot en verkoopt. Opname in onze webshop, nee daar moest ze niet aan denken – ze was bang dat haar afbeeldingen dan door anderen gedownload en afgedrukt zouden worden. Jammer. Maar wie weet, ooit…

Uiteindelijk verliet ik de beurs met 1 geplaatste order, nieuwe contacten en veel catalogi ter inspiratie. De afgelopen dagen heb ik regelmatig verlekkerd gekeken naar alle kaarten – uiteindelijk blijf ik zelf een van de grootste klanten van Cardcetera 🙂 Leuk, zo’n beurs. Wie weet volgend jaar weer – al is het alleen al voor de samples….

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

2 reacties op “Naar de beurs”

[…] merken die fanatieke postcrossers en verzamelaars al wel kennen. In januari is Astrid naar de beurs geweest in Frankfurt (Paperworld) om op zoek te gaan naar merken die nog wat minder bekend zijn, zodat we jullie in onze webshop weer […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.