Ga op zoek naar Madame Bonheur in de minibieb

Afgelopen week zijn er zo’n honderd speciale minibiebboekjes van Madame Bonheur verspreid over Nederland en zelfs net over de grens in Duitsland. Vind jij de speciale uitgave in een minibieb? Mooi! Dan maak je kans op het complete boek.


Foto door Emile van Aelst – Leidse Glibber

De eerste twee hoofdstukken in een speciale minibiebuitgave

In het nadenken over hoe ik lezers kan bereiken, dacht ik ineens aan de minibiebs die je overal ziet. Ik ben er zelf gek op; ik zet regelmatige door mij gelezen boeken in de kastjes. Het is het een laagdrempelige manier om boeken te delen en ik kom er regelmatig leuke vondsten in tegen. Zelf maak ik dan ook regelmatig een rondje langs verschillende minibiebs in Wassenaar om te kijken wat er nu weer instaat. En ineens bedacht ik een plan: wat nou als ik de eerste twee hoofdstukken van Madame Bonheur zou uitgeven in een speciaal boekje voor in de minibiebs? Zo bedacht, zo uitgevoerd! In deze speciale teaser vind je dus de eerste twee hoofdstukken. De cover is hetzelfde als die van het complete boek. Alleen dan in een kleine uitvoering.

Geweldige reacties

Het plan was er – alleen dacht ik wel: hoe ga ik de minibiebuitgave dan verspreiden? Ik deed een oproep op Instagram; eentje die ik dacht nog wel een paar keer te moeten herhalen. Maar binnen een dag had ik zoveel reacties dat ik al wist dat ik alle gedrukte boekjes kon gaan verspreiden. En die reacties waren echt geweldig en hartverwarmend! Ik deel er een paar met jullie – maar er waren er nog héél veel meer. Kijk vooral even op mijn Instagram voor nog meer reacties.

Mirjam van Elst: De schoonheid zit in het kastje zelf

‘Ik blijf het fantastisch vinden om een minibieb in het wild te spotten, ook op vakantie. Ik deel ze ook altijd op mijn sociale media. Het is geweldig om een boek te vinden dat al lang op mijn verlanglijstje staat. Zo vond ik The Bookish Life of Nina Hill van Abbi Waxman in een biebje dat amper nog gebruikt werd, dat zelfs stuk was. Op zulke momenten doe ik even een dansje.


Ik hoop altijd dat boeken een goed tehuis vinden en dat de volgende eigenaar net zo blij is met het boek als ik. Daarom doe ik ook mee met Astrids actie. Ik hoop dat Madame Bonheur heel veel nieuwe tehuizen krijgt en dat iedereen er ontzettend blij van wordt. Maar daar heb ik alle vertrouwen in.’

Mirjam van Elst en een minibieb

Selina Jansen: Er is voor iedereen wel wat te vinden

‘Lezen is geweldig en dat mag iedereen ervaren! Ik ben een minibieb gestart omdat ik mijn passie voor lezen en voor boeken met mijn omgeving wil delen. Veel mensen worden vrolijk als ze de inhoud van mijn minibieb bekijken. Er is voor iedereen wel iets te vinden, veelal geplaatst door buurtbewoners. En dat maakt mij weer heel blij.

Ik vind de actie van Astrid inspirerend. Door kleine versies van haar boek te verdelen over minibiebjes geeft ze nog meer mensen de kans om een deel van haar boek te lezen. Ik ben benieuwd welke hoeken van ons land Astrid op deze manier zal bereiken. Ik deel graag mee, in de hoop zoveel mogelijk mensen blij te maken met een nieuw boekje. En hoe mooi is het als nieuwe boeken na het kezen ook weer in een minibieb belanden!’

Gerlinde Nooteboom: Verrassing wat er vandaag weer instaat

‘Het leukste aan het hebben van een minibieb vind ik de praatjes met de bezoekers over boeken die ze gelezen hebben. Sommige mensen komen iedere week even langs en af en toe vind ik zelfs bedankkaartjes in de brievenbus.

Ik vind het heel tof dat Astrid deze actie heeft opgezet. Lezers kunnen zo ontdekken of het boek iets voor ze is en sowieso is het altijd leuk om iets nieuws aan het boekenkastje te kunnen toevoegen. Ik hoop vooral ook dat de actie mensen aanmoedigt om eens vaker een blik in een minibieb te werpen. Want de verrassing wat er vandaag weer instaat, dat blijft natuurlijk het allerleukst.’

Alle reacties hebben ervoor gezorgd dat ik nog blijer ben dan ik deze minibiebuitgave heb gemaakt. Wat een super leuke contacten! In dat licht wil ik ook nog even de minibieb van Sylvia noemen in Leiden. Niet alleen omdat het echt een prachtige minibieb is, maar vooral ook omdat ze de leden van haar boekenclub had gevraagd langs te komen en een bos bloemen voor me had! In dit blog op Leidse Glibber lees je hier nog veel meer over.

Bij de minibieb van Sylvie in Leiden
Foto door Emile van Aelst – Leidse Glibber

Zelf ben ik op de fiets langs gegaan bij minibiebs in Leiden, Leidschendam, Den Haag en natuurlijk Wassenaar. Leuk feitje: ik kreeg al een berichtje van de eigenaar van mijn favoriete minibieb in Wassenaar. Ik had nog veel meer boekjes rond kunnen brengen – maar hopelijk verspreiden deze zich nu ook als een olievlek over Nederland. En: kun jij er eentje bemachtigen, zodat je het boek kunt winnen!

Hoe kun jij Madame Bonheur winnen?

Want hoe zit het nu met de winactie rondom ‘op zoek naar Madame Bonheur’? In totaal geef ik zes boeken weg:

  • drie aan eigenaren van minibiebs – dus ook aan eigenaren die het boekje niet van mij hebben ontvangen, maar die het boekje hebben gevonden nadat een lezer het heeft achter gelaten in hun minibieb.
  • drie aan bezoekers van minibiebs.

Het enige dat je moet doen is een bericht maken over het vinden van het boek. Dat mag een post of story zijn op Instagram, een bericht op Facebook of een blog. Tag mij erin en reageer hieronder als je dat wil en ik schrijf je naam op een briefje. 23 juni trek ik de zes winnaars!

Als je op zoek wil naar Madame Bonheur, gebruik dan ook deze speciale kaart op Google Maps, met plaatsen waar de minibiebuitgave in minibiebs geplaatst is.

0 reacties

Geef een reactie