Categorieën
Post

Maak contact met een kaartje – Stichting Postvriend

Ik geloof heel erg in zelf zoeken naar een oplossing; kijken wat je wel kunt in plaats van kijken wat je niet kunt. In 2013 las ik over Stichting Postvriend – een initiatief gestart door Anneke Simons. Zij wil eenzaamheid bestrijden en wel door mensen een kaartje te sturen. Geen groots, meeslepend gebaar denk je nu misschien en dat klopt natuurlijk wel. Maar uit eigen ervaring (in Oostenrijk voelde ik me ook regelmatig eenzaam) kan ik zeggen dat een gezellig kaartje in de bus wel echt een verschil kan maken op een sombere dag. Anneke ervaarde dat zelf ook zo – ze schrijft er over op de site van Postvriend:

Zelf ben ik namelijk al vele jaren chronisch ziek (waarvan enkele jaren huisgebonden) en ik mocht persoonlijk de kracht van een vriendelijk kaartje op de deurmat al vaak ervaren. Het leek me dan ook mooi om deze kracht op een grotere schaal in te zetten.

‘Eenzaamheid in de samenleving’ heeft mijn persoonlijke interesse en omdat dit thema een steeds groter probleem wordt, voelt het logisch deze twee gegevens aan elkaar te koppelen.

Ik had contact met Anneke over hoe ik Postvriend kon helpen – bijvoorbeeld door een stapel kaarten te doneren. Dat deed ik in 2013. Maar ik wilde graag meer doen. In april sprak ik met Anneke over een mogelijke actie van Cardcetera voor Postvriend – want de link is natuurlijk logisch. Het was een ontzettend leuk en inspirerend gesprek.  Sinds 19 mei verkoop ik via Cardcetera sets waarvan de opbrengst voor een deel naar de stichting gaat. Tot 7 september kun je deze sets nog kopen en het mooie werk van Anneke steunen!

Waarom ik hier juist nu over schrijf? Pas las ik op de pagina van Anneke dat zij genomineerd is voor een LibelleSTER 2014. En dat vind ik heel bijzonder – het laat zien dat je met een klein gebaar (en vergis je niet: heel veel hard werken!) een prachtige stichting kunt opzetten, waarmee je niet alleen mensen helpt, maar waar je ook zelf een pluim voor krijgt. Stemmen jullie later dit jaar allemaal op Anneke? Ik in ieder geval wel!

Postvriend - maak contact met een kaartje

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.