Categorieën
Leven in Oostenrijk

Lust am Leben

Dacht u de laatste tijd ook wel eens ´ze is vast bezig met afscheid nemen van Oostenrijk en bekijkt alles door een donkere bril, zodat het afscheid straks minder zwaar zal vallen´? De gedachte zou me niet verbazen – mijn blogs over Schloss Ambras en de Kristalwelten waren immers niet zo positief. Toch was dat toeval volgens mij- misschien is het wel zo dat als je iets op een lijst zet van dingen die je echt moet doen, je het stiekem al verheft tot iets dat het in werkelijkheid helemaal niet kan zijn. Ja ja, ik word nog filosofisch op mijn oude dag 😉

Maar het ligt echt niet aan een eventuele donkere bril – want afgelopen weekend ben ik zo waar een beetje verliefd geworden op een deel van Oostenrijk: Karinthië. We bezochten Klagenfurt am Worthersee – met name vanwege het componeerhuisje van Mahler. Stond niet op mijn lijst nee – maar het kleine hutje midden in het bos waar dan ineens heel hard Mahler klinkt maakte wel indruk. Helaas was het te koud om te zwemmen – maar de kans dat we hier nog eens op vakantie gaan in de komende jaren lijkt me realistisch. En ja vader & moeder er zijn ook prachtige campings am Worthersee 🙂

Nou zou je kunnen denken ´stond niet op je lijst, dus je verwachtte er niets van.´ Could be – maar we reden ook naar de Gross Glockner. Die kwam net niet op mijn lijst – vooral ook omdat de lijst vooral het doel had mij wat meer actief te laten zijn in & om Innsbruck. Maar had ik er 41 doelen van gemaakt dan had deze er door de warme aanbeveling van Jette zeker opgestaan. Helaas waren we er vrij laat en vonden we de maut dan wel erg hoog voor de tijd die we er door konden brengen – maar alleen al de weg er heen en het dal erbij maakte dat ik een beetje verliefd werd op deze omgeving. Het zonnetje, de groene weides en de koeien gaven het geheel een extra touch – nog een reden voor die vakantie in deze mooie regio!

Ook inspiratie opdoen voor een vakantie in Karintië? Er is een prachtige website met alle informatie 🙂

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

4 reacties op “Lust am Leben”

Wel toevallig Astrid, je hebt 2 van mijn favoriete plekken “gecombineerd”. ( De “overkant” van de Wörthersee ( Portschach) is soms ons adres in de meivakantie:) Maar inderdaad, op dezelfde dag nog naar de Gross Glockner………is te ver.
Als jullie tijd hebben, geef de Glockner nog een kans:) Elke morgen even de webcam;
http://www.grossglockner.at/
bekijken, dan zie of het helder is én of het de moeite waard is om er naar toe te gaan!

We gaan zeker nog een keer echt naar de Gross Glockner, maar of dat nog lukt terwijl we hier wonen betwijfel ik! Maar ik vond het zo mooi al bij de ingang, dat ik voor het eerst wel begreep waarom jij hier zo graag heen gaat. Wanneer we teruggaan weet ik niet, maar dat we teruggaan weten we wel zeker. Heb je het toch nog voor elkaar 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.