Categorieën
Schrijven Verdwaald in Tirol

Het boek – lezersvraag

Tijdens het lange Paasweekend ontving ik prachtige foto’s van lezers, genietend in de zon met Verwaald in Tirol. Op Bol.com en Hebban verschenen de eerste positieve recensies. En: ook de eerste lezersvraag kwam binnen!

Tijdens het lange, zonnige Paasweekend mocht ik een heleboel foto’s ontvangen van lezers, die met mijn boek in de tuin zaten. En: veel van hen hadden het boek na het weekend al uit. Wat meteen zorgde voor mooie recensies op Bol.com en zelfs ook al op Hebban! Ik kreeg ook al de eerste lezersvraag binnen. Bij deze voor iedereen het antwoord op die vraag!

Verdwaald in Tirol: geschikt voor jong en oud

Maar voor ik naar de eerste inhoudelijke vraag ga, eerst nog even de allerliefste reactie op het boek: die van mijn twee neefjes. Met een beetje hulp van mam en mem schreven ze een mooie kaart en maakten ze een prachtige foto. Over hoe we elkaar missen, verscheen vorige week ook een artikel in het Eindhovens Dagblad. Als de quarantaine voorbij is, kom ik voorlezen jongens!

Het werk van Lex – lezersvraag van Kim

De eerste inhoudelijke vraag dus. En deze komt van Kim. Ze schrijft het volgende:

Ik vond je boek evenwichtig en stijlvast geschreven maar wat betreft het verhaal heb ik wel een aanmerking. Gaat over het werk van Lex. Wat doet hij precies, waarom is het zo belangrijk en waarom sleept hij steeds  maar Werner mee naar huis. Werken ze samen aan iets dat de wereld gaat veranderen? Het ultieme geneesmiddel tegen Aids? Ik noem maar wat. Stephanie lijkt niet erg geïnteresseerd in wat hij doet.

Wat wel stevig en inzichtelijk werd neergezet: het Tessa en Marieke verhaal. Vooral Tessa is een duidelijk en invoelbaar karakter. En de moeder. Mijn absolute favoriet. Wat een kreng. Vader bleef wat in de schaduw maar over de streken van moeder had ik nog veel meer willen lezen.

Samenvattend: een herkenbaar verhaal. Goed geschreven. Pluspunt is ook dat jij als schrijver het verhaal serieus neemt en nergens lollig gaat doen.

Mijn antwoord? Dat zie je in het volgende filmpje!

Heb jij ook een vraag?

In de boekpresentatie gaf ik aan dat ik een online leesclub wilde organiseren op een vaste datum. Maar wat is er leuker dan zelf op het moment dat het jou uitkomt je vraag te stellen? Geen druk om het boek NU uit te lezen, maar gewoon rustig lezen en bedenken wat je nog wil weten. Dus heb je een lezersvraag: laat het me weten. Hier in de reacties, via de mail of als je zin hebt: maak zelf een filmpje en deel dat met mij.

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

Één reactie op “Het boek – lezersvraag”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.