Het boek – leesfragment

Boekenweek – wat zou het gaaf zijn geweest als je mijn boek nu al had kunnen kopen! Maar ja – goed werk heeft tijd nodig. En toen ik in september een realistische planning maakte, kwam ik uit op eind april. Daar zaten wel wat veiligheidsmarges in, maar ook daarmee had ik de boekenweek niet gered. Maar ik dacht ‘een leesfragment, dat kan natuulijk wel!’ Zeker nu zo veel mensen thuis moeten blijven vanwege corona; je kunt maar iets te lezen hebben! Eerst nog even wat ontwikkelingen – want ik zou jullie op de hoogte houden.

E-book

De afgelopen week heb ik een heleboel beslissingen genomen. Zo wilde ik het e-book pas na de zomer laten uitkomen, omdat ik dacht dat ik daar nog veel voor moest regelen. Maar ja – dan vraagt iemand er naar, want lezen op je e-reader is toch wel makkelijk in de zomer. Dankzij de tips van Maria Staal (aanrader als je zelf je boek wil gaan uitgeven!) kwam ik er achter dat het eigenlijk heel simpel is. Je kunt nu al voorbestellen op Amazon; Bol.com (en dus de Kobo) volgt heel snel. Vanaf 1 juni wordt het boek dan geleverd op je e-reader.

Lost in Tirol

Nu was ik ook al bezig met vertalingen; die ik dan eigenlijk alleen als e-book uit wilde gaan geven. Want hoe gaaf zou het zijn als het boek ook in het Duits te lezen zou zijn, voor alle mensen in Innsbruck? Maar ook in het Engels natuurlijk – voor alle Engelstalige expats in Tirol. Gelukkig heb ik een netwerk van native speakers, dus binnen een paar uur had ik zowel iemand voor het Duits als voor het Engels gevonden. Na de zomer verwacht ik dus ook internationale versies van mijn boek te hebben. Hoezee!
Kleine toelichting: als je een tekst laat vertalen, wil je het liefst dat een moedertaalspreker deze redigeert. Vergelijk het maar met de tekstredactie in het Nederlands. Laat je er geen moedertaalspreker naar kijken, dan blijven er misschien gekke fouten of uitdrukkingen inzitten.

Leesfragment: hoofdstuk 1

Ja en dan dus dat leesfragment. Je kunt nu hoofdstuk 1 downloaden. Een klein stukje daarvan heb je al eens kunnen lezen in mijn blog over versies. Kun je meteen zien dat de definitieve versie nog net iets anders is geworden. Deel het fragment gerust met iedereen waarvan je denkt ‘die moet dit boek ook lezen!’ Enne… ik ben natuurlijk heel benieuwd naar je mening.

4 Reacties

 1. Elly van der Sanden

  Hoi Astrid, ik heb het eerste hoofdstuk met veel plezier gelezen. Ik kijk uit naar het boek. De cover ziet er erg uitnodigend uit.

  Antwoord
  • astrid

   Fijn dat je het toch leest Elly!

   Antwoord
 2. Annemieke

  Hoi Astrid, vond het jammer dat ik hoofdstuk 1 zo snel uit had. Ik kijk uit naar je boek, dat word een paar daagjes achter elkaar lezen 😊😊.

  Groetjes Annemieke

  Antwoord
  • astrid

   Ah fijn om te lezen! Het is overigens geen heel dik boek – vergelijk het maar niet met een boek van Sarah Maas 🙂

   Antwoord

Geef een reactie

%d