Categorieën
Leven in Oostenrijk

Lederhosen und Dirndls!

De trekpleister van Innsbruck: Gouden Dak!

Wakker worden met een blauwe lucht, heerlijk. Voor het eerst in tijden een zaterdag waarop we samen wakker worden en niets hoeven te doen. Nou ja niets, er moet nog van alles gebeuren in huis, maar om de een of andere reden vind ik dat hier minder belangrijk dan ik het in Nederland vond. Maar, desondanks na een ontbijtje in bed (tsja, het blijven toch onze wittebroodsweken!), weer op naar Ikea. En weer vooral ronddwalen, want als we het dan samen wel eens zijn, maar toch twijfelen of de gekozen kasten niet te breed zijn, dan kun je maar beter nog even niets kopen en het thuis nog even opmeten. Dan maar genieten van de leukere zaken van het leven: Bratwurst mit Rostkartoffeln op het terras dat bijna onder het Goldenes Dachel ligt. Nu voelen we ons nog toeristen, dus het mag nog. Ben wel benieuwd hoe lang dat gevoel blijft hangen; wanneer het van het vakantiegevoel verandert in het gevoel dat we hier echt wonen. Op het terras uitzicht op een Tiroler orkest, compleet met… mannen in Lederhosen! En vrouwen in Dirndls! Jawel, binnen een week dat we hier zijn hebben we ze  gespot. Via de brug over de Inn nog verder rondgedwaald door de stad en weer een paar leuke plekjes gevonden. De eerst volgende die Innsbruck bezoekt kan zijn / haar borst nat maken en rekenen op een toeristische route. Pak die wandelschoenen dus maar in! Voor de camera’s zorgen wij wel….

Hier aten we onze eerste Bratworsten

Noot: bijna een jaar later kan ik hieraan toevoegen dat er op veel zaterdagen wel een orkest of zangkoor te vinden is in het centrum van Innsbruck – tijdens de zomermaanden tenminste. Zaterdag is bij uitstek de dag dat de dames en heren in traditionele kleding te zien zijn. Een van de meest opvallende attributen vind ik het drinktasje (kruikje) dat sommige dames dan bij zich hebben, waaruit ze een drankje (Schnaps) halen dat in een klein tinnen (ik denk tenminste dat het tin is) glaasje gaat, dat nog het meest lijkt op een eierdopje. Een foto hebben we hier nog niet van helaas.

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.