Kookboeken

K

Ik mag best graag koken en ik ben er, al zeg ik het zelf, redelijk goed in. Maar net als iedereen die dagelijks kookt heb ik niet altijd zin om een nieuw recept uit te proberen. Vaak zijn er toch bepaalde gerechten die ik een tijd lang regelmatig maak en die zo af en toe worden verwisseld voor een nieuw gerecht. In Oostenrijk aten we bijvoorbeeld zeer regelmatig een vispannetje – super simpel eigenlijk: (willekeurige wit) vis uit een ovenschaal, waarin je ook brood, champignons, tomaat en mozzarella mee bakte. Ook hertengoulasch was daar een populair gerecht, iets dat ik ook in Duitsland nog regelmatige maakte, maar wat in Nederland van het menu verdween. En wel om de doodeenvoudige reden dat je nu eenmaal niet in iedere supermarkt in Nederland hert kunt kopen…. De pasta met tomaten en garnalen bleef wel op het menu staan in Nederland, maar de Chinese gerechten die ik leerde van Stevens Chinese collega uit Duitsland verdwenen juist weer.

Afgelopen week in Portugal bedacht ik me hoe jammer het eigenlijk is dat je vaak zo’n standaard repertoire aan recepten hebt. Ik heb best redelijk wat kookboeken staan namelijk, maar ik kom er eigenlijk nooit aan toe om ook eens echt lekker daarin te bladeren en wat nieuws te proberen. Als ik al wat nieuws probeer, komt het toch regelmatig van Smulweb, 24Kitchen of uit de Allerhande. Ook leuk – maar toch, die boeken staan er niet voor niets.

En dus nam ik me weer eens wat voor – een nieuw gerecht proberen per week. Waarbij het ook twee keer per maand uit een van die kookboeken moet komen. Klinkt misschien niet als heel veel, maar eerder deed ik als eens de uitdaging ‘een nieuwe gerecht per maand’ (in het kader van mijn 40 doelen project) en dat viel me nog niet mee. Dus een per week uit een kookboek, dat is gedoemd om te mislukken als project. Met Pasen om de hoek heb ik meteen een mooie gelegenheid om eens lekker de boeken in te duiken; nu nog wat maken wordt een beetje lastig. O wacht – ik maak krentenbolletjes. Eens kijken wat het volgende week wordt! Natuurlijk doe ik hier verslag – althans, doe ik een poging daartoe! Want een blog per week, dat is een uitdaging op zich natuurlijk…

Geen reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

BLIJF OP DE HOOGTE!

Als eerste weten als er een nieuw blog is? Laat dan je e-mailadres achter.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Ook op Facebook te vinden