Je hebt vakantie en dan ga je….

J

Jam maken! Vorige week liepen we met Marta en Eduard door de stad en zag Steven de grote weckpotten staan. Dit bracht hem weer op het idee van het zelf maken van kersenbrandewijn en we besloten dan ook dit weekend naar de Markthalle te gaan – omdat daar naar verluid het lekkerste fruit te krijgen is.

Zo gezegd, zo gedaan. Maar ja eenmaal in de Markthalle ontstonden bij mij toch ook de kriebels. Met al dat heerlijke fruit moest ik denken aan de verhalen van Marta over zelf jam maken (eigenlijk natuurlijk met fruit uit eigen tuin, maar ja wij hebben geen tuin maar een balkon) én aan de heerlijke, zelfgemaakte jam van een (ex-?) collega die ze meebracht uit Frankrijk. Kortom, geïnspireerd door Marta, het vakantiegevoel en de Markthalle kocht ik een flinke hoeveelheid aardbeien en later ook leuke jampotjes.

Eenmaal thuis stonden de aardbeien binnen no time op het vuur – en niet heel veel later stonden de potjes netjes op hun kop vacuum te trekken. En ja hoor: het eerste potje is al leeg 🙂 Heerlijk! Ik ga later deze week ook aardbeien – rabarber jam maken denk ik – en ja Marta, dan krijg jij ook een potje 🙂

En als ik echt in de vakantiesferen wil komen, ga ik morgen vroeg opstaan om een vers boerenbrood te maken – warm brood met verse jam, wat wil een mens nog meer?*

* Uitslapen 🙂 En laat dat nou niet goed samen gaan met (handmatig) zelf vers brood bakken…. Ben benieuwd wat het wordt – brood of bed!

7 reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

BLIJF OP DE HOOGTE!

Als eerste weten als er een nieuw blog is? Laat dan je e-mailadres achter.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Ook op Facebook te vinden