Categorieën
Over Astrid Uitstapjes

Ja, zo’n reisje naar Parijs

Afgelopen donderdag vloog ik naar Parijs – ondanks de sneeuw in Duitsland en de problemen in Parijs op woensdag. Ik zou Bahar ontmoeten op de Champs Elysees, want zij kwam van een prijsuitreiking. Ik was er eerder en SMS’te haar dat ik vast ergens naar binnen zou gaan. Ook in Parijs was het namelijk erg koud. Maar waar? Ik ben nog altijd geen held in het alleen ergens wat gaan drinken, laat staan in Parijs – waar de gemiddelde ober nog geen 5 woorden Engels spreekt. Gelukkig was daar Starbucks; my all time favourite coffee place. Een drie kwartier later arriveerde Bahar. We praatten over alles wat er veranderd was en over alles dat nog altijd niet veranderd was. We gingen ergens wat eten en praatten weer verder. Terloops vertelde Bahar dat ze hoopte dat we haar appartement in konden. De sleutels moesten in de bus liggen – achtergelaten door een koeriersbedrijf, die ze weer moesten ophalen bij een schade expert. Maar, zei ze, ‘ze hebben niet gebeld dat het niet gelukt is, dus komt goed.’

Om iets over 12 arriveerden we bij haar appartement. U raadt het al: geen sleutels. Als nuchtere Hollandse was ik zelf al veel eerder gaan kijken, maar Bahar heeft een mediterraan karakter en leeft iets meer in het moment. Tot dat moment dan – want waar waren de sleutels? Als ze niet in de brievenbus lagen, waar waren ze dan? Maar wat kun je doen om half 1 ’s nachts? We deden het enige dat we konden doen: we zochten een hotel op. In de buurt waren er genoeg – maar de eerste drie waren vol aangezien er in een conferentiecentrum in de buurt een groot congres was. De receptionist was zo aardig een volgend hotel te bellen en ja, daar hadden ze nog een kamer. Merci, merci bien! We hielden een taxi aan, maar omdat het maar 5 minuten was wilde de chauffeur ons niet brengen. We kregen gelukkig nog wel aanwijzingen van hem. 10 minuten laten waren we ingecheckt – in een ander hotel in dezelfde straat.

 Na een nacht waarin Bahar bleef woelen vanwege de ontbrekende sleutels en ik heerlijk sliep, vertrok Bahar om 8u naar haar appartement. Als het goed was, zou de congierge er zijn en wist die meer over de sleutels. Om 8.15u kwam het verlossende telefoontje: de congierge had de sleutels. De koerier had niet doorgegeven dat ze de sleutels in de brievenbus moest doen. Helaas, niet nog een nacht in het hotel voor ons 😉

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

6 reacties op “Ja, zo’n reisje naar Parijs”

O it would have been OK. Not for you though, with your stress about the keys 🙂 Actually, Steven wants to come to Paris sometime soon too. My talks about all the Leo Ferrer CD’s convinced him. I told him that it would not be ‘instead of a visit to you’, but an extra visit 🙂 And he thinks a hotel near you would be better – hey I never say no to a hotel. He wants to meet Ferda too though, so see if you can talk Ferda into that.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.