Op pad in Innsbruck

In een van de reviews over Verdwaald in Tirol kun je het volgende lezen: ‘Habraken neemt haar lezers niet alleen mee in Stéphanies gevoelens en gedachten, maar ze laat ook zien waar het verhaal zich allemaal afspeelt. Hierdoor krijg je een mooi beeld van de omgeving en de verschillende ruimtes. Het verhaal gaat op die manier nog meer voor je leven.’ Ik had Innsbruck nog meer willen laten leven met een aantal mooie filmpjes. Gemaakt door en met Simone.

Samen op pad

Want hoe gaaf zou het zijn als ik je virtueel mee op pad had kunnen nemen door Innsbruck? Om je zo nog bekender te maken met dat stadje in de bergen? De plekken had kunnen laten zien waar het pension zou moeten staan van Agnes, waar Stéphanie heen ging tijdens het hardlopen en de verschillende restaurants af te lopen. Gelukkig had ik al wat filmpjes gemaakt toen we zelf nog in Innsbruck woonden. Nu zou ik ze iets anders maken – maar voor nu moet je het hier mee doen. Dus denk je in dat je net uit de bus of het vliegtuig stapt en ga mee op pad door Innsbruck.

Eerste stop: op weg naar de supermarkt

In dit filmpje laat ik je wat zien van het appartement en de weg richting supermarkt. Het geeft ook weer een kijkje achter de schermen van feit en fictie: waar Lex iedere dag met Werner naar Wattens rijdt in de auto, nam mijn eega de fiets of de bus naar zijn werk aan de universiteit van Innsbruck. Alleen dus inderdaad. Werner is door mij bedacht.

Dreiheiligenstrasse en omgeving

Tweede stop: uitzicht over Innsbruck

Onze route gaat verder naar het Goldenes Dachel en de oude stadstoren, waar we 133 treden omhoog gaan en van het uitzicht over de stad genieten.

En natuurlijk kun je ook het Gouden Dakje zien!

Door naar de Markthalle

In de stad is op zaterdag van alles te doen en daar genieten we van op weg naar de laatste stop: de Markthalle. Waar niet alleen eten te koop is, maar waar we ook nog genieten van muziek!

Op pad in Innsbruck op een regenachtige zaterdag.

Uit eten in Innsbruck

Net als Stéphanie, was ik niet in Innsbruck geweest voor ik er ging wonen. Maar ik liet me wel informeren over de stad 🙂 Onder andere door Simone, die ik leerde kennen in het eerste jaar van de universiteit. Sindsdien zijn we vriendinnen. En: Simone komt al ongeveer haar hele leven in Tirol voor wintervakanties. Over haar eerste bezoek aan ons toen we eenmaal in Innsbruck woonden, maakte ze het volgende filmpje. Let vooral op de prachtige uitspraak van de Oostenrijkse woorden – jaloersmakend!

Simone vertelt over onze gezamenlijke passie voor … eten en uit eten gaan.

Terug naar Innsbruck

Genoten van de tocht? Ik hoop het! En op een dag hoop ik je mee te kunnen nemen langs de Inn, de Nordkette op en wie weet toch dat echte Oostenrijkse eten van de Stiftskeller te tonen. Tot die tijd moet je het doen met de filmpjes in dit blog en de beschrijvingen in Verdwaald in Tirol.

2 Reacties

Geef een reactie