Categorieën
Hardlopen Over Astrid

Herzien doel 40: ren 10 kilometer

En hebben jullie me gemist? 🙂 Ik begon het bloggen wel te missen – niets verpest dus met het A tot Z project! En van het ene project in het andere – want ik ben natuurlijk ook nog altijd bezig met de lijst met 40 doelen. Ik zou nu geloof ik over de helft moeten zijn – denk dat de tweede helft drukker moet worden dan de eerste qua afstrepen 😉

Zoals ik pas al schreef, heb ik een aantal doelen moeten / willen vervangen. Dit doel moest ik wel vervangen. Het doel was namelijk om een maand lang iedere week tenminste een keer op mijn RPM fiets te gaan zitten en daadwerkelijk een les te volgen (op DVD). Het verhaal hier achter? Een tijd lang spinde ik redelijk enthousiast en kocht ik uiteraard ook een fiets, weliswaar tweedehands, maar toch. Maar zoals het vaak gaat met mij en sporten: echt overtuigd doe ik het nooit. Of zoals een vriend van Steven het verwoorde tijdens het verhuizen van de fiets: volgens mij heb ik meer calorieen verbrand met het verplaatsen van dit ding, dan Astrid met het erop fietsen. Dat was niet helemaal waar – maar toch. In februari verkocht ik de fiets dan ook – nu ik hardloop, stond de fiets er meer als kapstok. Maar ja, daarmee was doel 40 dus ook onhaalbaar geworden.

Een nieuw doel had ik zo gevonden. In maart liep ik de Fruhlingslauf – eigenlijk om op te warmen voor de Frauenlauf van juni. Maar de 5 kilometer ging me eigenlijk al wel redelijk af. Nog niet binnen een half uur, want echt hard ga ik niet, maar wel qua lengte – ik ben geloof ik wat ze bij het schaatsen een diesel noemen. 1500 meter hard gaan vind ik lastiger dan 5 kilometer in hetzelfde, wat langzamere tempo gaan. Hoe dan ook, ik zag dat er op 12 mei weer een loop was – Innsbruck lauft genaamd. Daar kon je niet alleen voor 5 km inschrijven, zoals bij de Frauenlauf, maar ook voor 10 km. Een mooi streven dacht ik. Maar ja, als ik eerlijk ben: ik loop eigenlijk liever voor mezelf. Al die mensen om je heen, ik vind het maar afleiden. Dus besloot ik om nog even te kijken of ik al dan niet zou inschrijven voor de wedstrijd, maar wel te gaan trainen om 10 km aan een stuk te kunnen lopen tegen 12 mei. Ik begon met Evy´s Start2Run deel 2, afgewisseld met trainingen met mijn eigen muziek, met schoonzus Els en met vriendin Marjolijn.

Gisteren was de loop en ik schreef me niet in. Dat vond ik gisteren ook helemaal niet erg, want het was vreselijk weer. En hoewel ik inmiddels wel ga lopen als het een beetje miezert, ben ik toch echt meer een mooi weer loper. Maar vanochtend ging ik er zelf op uit en liep ik (ruim) 10 kilometer aan een stuk. Doel ruimschoots gehaald en dit voelt echt heel goed. Binnen een jaar, want in september 2011 begonnen, van 0 naar 10 kilometer. Ik sta er zelf nog altijd van te kijken 🙂 En in juni loop ik wel de Frauenlauf – dat was in september mijn doel met lopen en dus heb ik me nu ook echt officieel ingeschreven. Als je me aan wil komen moedigen: 23 juni 2012. Meelopen kan natuurlijk ook 😉

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

2 reacties op “Herzien doel 40: ren 10 kilometer”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.