Categorieën
Lezen Over Astrid

Hemel en hel – werk in uitvoering

Al zo lang als ik als freelancer werk, werk ik voor Biblion. Wat ik doe? Ik lees een boek en daar schrijf ik dan een samenvatting en analyse over, al dan niet met (zeer gewichtige) discussietips. Klinkt goed toch, alsof ik van mijn hobby mijn werk maak. In zekere zin is dat ook zo. Ik analyseer vooral boeken van niet-Nederlandstalige auteurs. Zo kijk ik nog eens verder dan mijn neus lang is (altijd goed) en lees ik niet het zoveelste werk van een auteur die ik al lang ken. Bovendien kan ik zo de kennis opgedaan tijdens mijn studie weer eens gebruiken.

Maar toch…. Vaak krijg ik een lijstje met boeken en mag ik er zelf een uitkiezen. Dit heeft tot op heden twee keer een boek opgeleverd waar ik echt enthousiast over was en waarbij ik dacht ‘van deze auteur wil ik meer lezen.’ Geen onaardige score, want hoewel ik al 4 jaar actief ben als freelancer, schreef ik nog niet meer dan 6 analyse. Dit keer mocht ik helemaal zelf een boek uitzoeken. Na even zoeken op internet en een bezoekje aan Kooyker (dat kon toen nog!), vroeg ik om het boek Hemel en hel (auteur: Stefansson) te mogen lezen. Dat mocht. 

Ik mocht kiezen, ik koos voor dit boek. En toch, nu het werk is geworden en het boek bovenop de leesstapel ligt, is het ineens een stuk minder aantrekkelijk geworden. Want ook al ligt het bovenop, ik ben al  aan twee andere boeken begonnen. Ook zelf gekozen, maar geen werk. Het is net of ik weer aan het studeren ben: de boeken die ik daarvoor moest lezen, waren per definitie ook minder interessant. Sommige dingen veranderen blijkbaar nooit 🙂 Alleen is het nu een deadline die uiteindelijk het leestempo bepaalt en niet meer de tentamendatum…

Mocht iemand dit boek voor 1 november uitlezen en er met mij over in discussie willen treden, vanaf heden ben ik via Skype bereikbaar voor alle input 😉

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

4 reacties op “Hemel en hel – werk in uitvoering”

[…] a week.´ Gek, maar als het dan een soort van verplichting wordt dan lukt het dus ineens niet meer. O, dat thema sneed ik al eerder aan. Daarom: mochten er mensen zijn met goede ideeën voor een blogstukje van mijn kant, dan hoor ik […]

[…] tijd geleden schreef ik al eens over de boekanalyses die ik (incidenteel) voor NBD Biblion schrijf. Vorige week rondde ik eindelijk de analyse af van […]

[…] aan een project, maar als er geen vaste deadlines zijn, dan schuif ik het werken aan een project weer net zo makkelijk voor me uit. En dus stelde ik mezelf als doel om tenminste drie blogs te schrijven binnen een half jaar. En dat […]

[…] ik eigenlijk niet zo goed tegen het gevoel van ´moeten´ kan. Dat probleem had ik ook altijd met de analyses van de boeken die ik schreef voor Biblion. Ik lees graag, ik praat ook graag over boeken die ik mooi vind – […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.