Categorieën
Over Astrid Reizen

Going to America

Tijd voor een roadtrip in de VS! Maar dit keer krijgen jullie achteraf de verslagen – waarom? Je leest het in deze aankondiging. En natuurlijk ook vast wat feitjes – gewoon, omdat het toch al gebeurd is.

Het was al weer even geleden dat wij in de VS waren – om precies te zijn met de jaarwisseling van 2011 naar 2012. We gingen toen naar New York – dus niet eens echt op roadtrip, wat we voor het laatst deden in 2010. Het kriebelde bij mij dan ook al een tijdje en al voor we naar Japan gingen vorig jaar, hadden we al besloten om dit jaar naar de VS te gaan. Er was namelijk nog een deel van het land dat we niet bezochten tijdens de eerdere trips. Begin- en eindpunt bepaalden we vrij snel: van Chicago naar Seattle. Daar tussen? Dat zouden we wel zien – in ieder geval Glacier National Park en een ghosttown in Montana. Ook Portland zetten we op de lijst, maar buiten dat werd het een echte roadtrip: we zouden wel zien waar we uitkwamen.

Iemand vroeg me of ik ging bloggen tijdens de reis. Ik dacht er over na en besloot het niet te doen – op mijn telefoon meer dan een whats app berichtje typen vind ik al vreselijk. En mijn laptop meenemen – nee, dank je. Dat is vragen om werkmails beantwoorden op vakantie 🙂 Ja zo ben ik nu eenmaal – je kunt het maar beter van jezelf weten en maatregelen nemen! Je kunt in de meeste hotels wel in de lobby achter een PC gaan zitten – dat deed ik vroegah – maar ik had al een beetje verwacht dat dit er niet van zou komen. Er moest ook gelezen worden! En dus typ ik dit keer achteraf mijn blogs – kan ik mooi eens kijken wat er eigenlijk blijft hangen van zo’n reis.

Uitzicht op de ferry naar Seattle
Uitzicht vanaf de ferry naar Seattle

Er is wel veel veranderd sinds die laatste roadtrip trouwens. Toen hadden we dus alleen die PC met internet in de lobby; nu zoeken we van alles en nog wat op via de smartphone en het WiFi van Starbucks / Barnes & Noobles / het hotel. Dat maakt het makkelijk om toch ’s ochtends vast even het hotel van die avond te boeken – in plaats van aan te komen in een stad en met de Garmin verschillende hotels af te rijden die of te duur of volgeboekt zijn (al had dat ook echt wel zijn charme!). En je kunt natuurlijk via Tripadvisor vast even kijken of een restaurant wel goed genoeg is. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik daar soms ook wel gek van wordt – je loopt zo 20 restaurants voorbij op zoek naar dat ene goed beoordeelde restaurant, wat best vol kan zitten of waar de kok een slechte avond kan hebben. Gelukkig hebben wij het gemengd – de ene avond wel op advies van Tripadvisor heerlijk gegeten, de andere avond op basis van ons eigen gezond verstand ook heerlijk gegeten.

Restaurant Iza - niet opgezocht vooraf, top eten en had ook een goede beoordeling :)
Restaurant Iza – niet opgezocht vooraf, top eten en had ook een goede beoordeling 🙂

Ik heb besloten om eerst per stad / deel van de reis (want iedere stad een blog, dat wil ik jullie niet aandoen!) reviews te plaatsen op TripAdvisor en dan het blog online te zetten. Voor het geval er iemand is die denkt ‘zouden ze nog tips hebben voor Missoula’ – dan kun je die meteen lezen 🙂 Ik denk dat het vier blogs worden – maar wie weet ook drie, of zeven. Wil je vast wat feiten? Nou vooruit:

  • we reden 3963 mijl of 6377 kilometer;
  • ik las 6 boeken (welke? Zie Goodreads 🙂 );
  • we bezochten Illinois, Wisonsin, Minnesota, Iowa, South – Dakota, Nebraska, Montana, Wyoming, Idaho, Oregon en Washington (en ik heb het idee dat ik nu een staat vergeet….);
  • de mooiste stad was denk ik toch Chicago;
  • ik moest steeds denken aan de westerse toiletten uit Japan als ik naar de toilet ging;
  • we gingen niet naar Yellowstone en wel naar Hibbing;
  • op de dag dat we door Glacier zouden wandelen regende en waaide het – het KNMI had denk ik code oranje gegeven;
  • de mooiste staat….. lastig, lastig, lastig! Ik kan nog niet kiezen;
  • 35 ansichtkaarten werden er verstuurd;
  • ik ontdekte Nirvana – soort van – in de stad waar het allemaal begon.

Voor hen die niet kunnen wachten: op het Instagram-account van Cardcetera plaatste ik per dag een foto van een activiteit 😉

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

Één reactie op “Going to America”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.