Festung Kufstein

En toen was het ineens  zo ver – mijn vader kwam alleen naar Innsbruck, om te wandelen in de besneeuwde bergen. Want hij vond de foto’s al zo mooi, dat hij het toch ook eens in het echt wilde zien. Een unicum dit solo-bezoek – want mijn ouders zijn zelden meer dan een dag zonder elkaar, laat staan 5 dagen. We, Steven en ik dus, waarschuwden mijn vader wel dat de bergen in de winter vrij lastig te bewandelen zijn – maar hij kwam toch. Ik moest deels gewoon werken, maar gelukkig konden we ook genoeg samen doen. Op woensdag bezochten we de kerk en de basiliek in Wilten – voor mij voor het eerst, voor mijn vader al voor de tweede keer. Geloof het of niet, maar hij kent veel delen van Innsbruck na de vakantie van vorig jaar beter dan wij. Vrijdag trokken we er samen op uit en bezochten we Festung Kufstein.

Het kasteel van Kufstein krijgt in de ANWB-gids van Tirol / Voralberg twee sterren en is daarmee zeer bijzonder. De zon stond strak aan de hemel deze dag en de dame  bij de ingang was erg vriendelijk. Een goed begin van ons bezoek! Ze vertelde iets over het wereldberoemde orgel; het grootste buitenorgel ter wereld zelfs. Iedere dag rond 12u wordt het bespeeld en je kunt het tot 6 kilometer in de omtrek horen. Je hoort het alleen niet als je in het kasteel staat: de muren zijn te dik.

En blijf vooral beneden bij de ingang als je de organist wil zien spelen – ga niet boven in de toren staan kijken, zoals wij deden. Je ziet weliswaar een aantal delen van het orgel bewegen, maar de organist zit toch echt beneden. Enfin, mooi om te horen, dat wel. En het uitzicht over Kufstein is ook erg mooi vanaf de muren van de vesting. Als je in de buurt bent, raad ik het slot zeker aan. Maar er voor omrijden? Nou nee. Heel bijzonder vind ik persoonlijk namelijk niet helemaal de juiste kwalificatie.

Kufstein zelf vonden mijn vader en ik verder niet zo speciaal – een klein stadje, met wat winkels en een paar leuke gebouwen. Behalve de terrasjes aan de Inn dan – ondanks dat het pas begin maart was, genoten we in het zonnetje van koffie en bijbehorende versnaperingen. En werden we zelfs al een beetje bruin; wat wil je nog meer tijdens een vrije dag?

1 Reactie

  1. Wondelgijn

    Wat een qualitytime, zo met je vader…! Heerlijk, zeg!!

    Antwoord

Geef een reactie