Categorieën
Over Astrid Uitstapjes

Feel Good & Shop: winkeltje spelen en genieten!

Vorig jaar werd ik in oktober (geloof ik – het kan ook september zijn geweest) benaderd voor het Feel Good & Shop Event dat op 20 en 21 maart in Veghel zou plaats vinden. Voor iemand die zelden iets plant leek maart me nog enorm ver weg – maar omdat ik door alles wat ik las over het evenement wel erg enthousiast werd en het aantal inschrijvingen snel opliep, hakte ik in november de knoop door. Cardcetera ging naar de beurs! Nu stond ik al wel twee keer eerder op de lokale kerstmarkt in Tongelre – maar dit evenement was wel een paar maatjes groter!

De afgelopen maanden dacht ik na over wat ik wel en niet mee ging nemen – inmiddels is het assortiment van Cardcetera dusdanig dat alles meenemen geen optie meer is. Plus: de webshop bleef natuurlijk gewoon open; je kunt 1 artikel niet 2 keer verkopen! Ik dacht na over presentatiemateriaal, extra artikelen en leuke aandachtstrekkers. Kortom: er ging heel wat tijd zitten in de voorbereidingen.

Vol verwachting liepen we – Marjolijn was zo lief om me 2 dagen te komen ondersteunen! Niet alleen gezellig, maar ook heel hard nodig – vrijdagmiddag de Koekbouw in; de evenementenhal van CHV Noordkade. Ik werd meteen een beetje verliefd op deze hal. Lekker industrieel, maar mooi aangekleed en daardoor ook sfeervol. Gelukkig is Marjolijn erg creatief en toverde ze een mooi pop-up winkeltje uit haar hoge hoed. Want hoewel ik er leuk over na had gedacht hoe alles moest staan: het eerste resultaat was maar zo-zo. Maar om 16u, toen de eerste mensen binnen druppelde, was er een gezellige winkel ontstaan. En dat hoorden we gedurende de avond en de volgende dag ook terug van veel mensen die voorbij kwamen. Erg leuk!

Je vraagt je misschien af wat er nou zo leuk is aan zo’n beurs; waarom je als webshop eigenaar al die tijd stop in voorbereiding, afreizen naar Veghel, bijna 2 dagen staan en dan ook nog alles inpakken, thuis weer natellen en opbergen. Als ik het zo beschrijf denk ik ook ‘waarom?!’ Maar meteen daarna denk ik aan alle leuke mensen die ik heb mogen ontmoeten de afgelopen dagen. Nieuwsgierig? Ik stel ze even aan je voor!

De shop van Lieque
De shop van Lieque

Allereerst natuurlijk de super enthousiaste organisatoren Monique en Ingrid om te beginnen, die echt enorm veel werk hebben gehad om dit evenement vanaf nul op te bouwen én er zo’n sfeervolle dagen van te maken. Maar natuurlijk was het ook super om collega webshopeigenaren te ontmoeten. Zoals daar zijn onze leuke buurvrouw Angelique van LieQe,  achterbuurvrouw Jessica van Goodiebagshop, achterachterbuurvrouw Marjolijn van Grachtenpracht en achterachterachterbuurvrouw Jorinde van een van mijn lievelingsshops, Lazy Lola. Super leuk om al deze dames te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen!

Ook heel leuk om kennis te maken met blogster Ceciel, die een mooie review schreef over Cardcetera op haar blog badschuim – ik bloos er een beetje van! Audrey kwam langs; in haar webwinkel Hip en Stip kaarten kun je al een tijd de kaarten van Cardcetera kopen, maar kennis maken was tot op heden nog niet gelukt. En Naomi van Tekstbureau Doppie kwam gezellig langs om kennis te maken; ik vroeg haar nog niet eens hoe ze al haar werkzaamheden combineert en ook nog tijd voor zichzelf overhoudt! En dan heb ik het nog niet gehad over de leuke dames van Indrukwekkend, Leuke Lintjes, De vrolijke theetante, Durf te Stempelen en Cotton Candies. Maar ja – een blog stukje moet ook behapbaar blijven voor de lezer hè – dus ik volsta met links naar hun websites!

En daarnaast zijn er natuurlijk heel veel mensen die langs komen om iets te kopen. Mensen die Cardcetera al kenden en speciaal op zoek gingen naar de stand. Ik ontmoette Angela, Lianne, Wendy en Mirjam – stuk voor stuk dames waar ik al lang contact mee heb en die ik niet eerder zag. Leuk dat jullie er waren! Maar natuurlijk ook de nieuwe klanten, die we vaak hoorden zeggen hoe bijzonder de kaarten zijn – geen 13 in een dozijn. En dat zeiden ze vooral ook over de eigen lijn van Cardcetera – toch een beetje mijn kindje. En daar doe je het natuurlijk voor – om meer mensen te laten zien hoe mooi het assortiment van Cardcetera is. Zo hoop ik weer wat mensen te hebben laten zien hoe leuk het is om een mooi kaartje te sturen. Daar doe ik het uiteindelijk natuurlijk voor! Want alleen zo weet ik of er voldoende vraag is naar ‘mijn’ kaarten.

De pop up winkel
De pop up winkel

Volgend jaar weer? Wie weet! Eerst even uitrusten en verder nagenieten 🙂

PS: Natuurlijk ook heel gezellig dat jullie er waren Eef, Lauw, Lin, Lum, Gertie en Ida!

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

7 reacties op “Feel Good & Shop: winkeltje spelen en genieten!”

Wat een leuk blog en dankjewel dat ik er in sta vermeld! En wat was het leuk om elkaar eindelijk ‘live’te ontmoeten. Enthousiaste bezoekers en hele gezellige deelnemers!
Tot een volgende keer!

Wat leuk dat het event zo’n succes was (in meerdere opzichten) en dat je er zo van genoten hebt! Als je besluit om er volgend jaar weer te staan kom ik ook een kijkje nemen!

Hoi Astrid, wat een leuk blog! Wat fijn dat je zo enthousiast bent over Feel good & Shop Event. Het is met recht feel good te noemen, want jongens, wat voelen wij ons goed. We zijn aan het nagenieten en gaan morgen weer buffelen met afbreken van de Koekbouw, die prachtige hal die 2 dagen ons shopwalhalla was!
We proberen de komende dagen blogs te delen, misschien sta je nog ergens tussen, we taggen je!
Groetjes, Monique en Ingrid

Hoi Astrid,
Wat een leuke blogpost en supertof om genoemd te worden als een van je lievelingsshops! Ik vond het ook hartstikke leuk je ontmoet te hebben en het spijt me van de laarzen (haha). En ik ben helemaal happy met mijn kaarten en liggen al klaar om verstuurd te worden (al zou ik ze heel graag zelf willen houden).
Groetjes,
Jorinde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.