Fruhlingslauf

F

Als je mij een jaar geleden had gezegd dat ik in april 2012 mee zou doen aan een loop van 5 kilometer, geheel vrijwillig en zonder mede-loper(s), dan had ik je voor gek verklaard. En niet alleen ik had dat gedaan… Sinds september 2011 ben ik aan het hardlopen – 2 tot 3 keer per week ren ik door het park, van de Sill naar de Inn en afhankelijk van hoeveel tijd en energie ik heb naar een van de bruggen over de Inn. Nee, ik spring niet mijn bed uit op dagen dat ik ga lopen; soms moet ik me er echt toe zetten. Maar eenmaal buiten voel ik me al beter en als ik terugkom, is mijn hoofd leeg en zijn veel van de dagelijkse ergernissen verdwenen. Heerlijk.

In september vond ik 3 minuten al heel lang – afgelopen zaterdag liep ik 35 minuten en 46 seconden aan een stuk tijdens mijn eerste officiële 5K loop, de Fruhlingslauf. Eigenlijk zou ik met iemand gaan, maar die haakte op het laatst af – gelukkig werd ik door mijn eega gemotiveerd om toch te gaan. In de ochtenden loop ik immers ook alleen. En dus integreerde ik met enkele honderden Tirolers – want hardlopen is hier een heel veel beoefende sport. Op welke tijd ik ook loop, ik kom eigenlijk altijd wel mensen tegen.

Mijn tijd viel me nog een beetje tegen – maar anderzijds dit had ik in september nooit van mezelf verwacht. Mijn man ook niet trouwens 😉 Als bewijs nog wat foto’s.

7 reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

BLIJF OP DE HOOGTE!

Als eerste weten als er een nieuw blog is? Laat dan je e-mailadres achter.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Ook op Facebook te vinden