Categorieën
Leven in Oostenrijk

Eis Greissler

Sinds enige tijd lees ik met veel plezier het blog Sushi and Strudel, van een Amerikaanse expat die al enige tijd in Wenen woont. Ze schrijft over restaurants, eettentjes en cafés in deze stad en daarbij beschrijft ze alleen de positieve ervaringen. Wat ik wel een goede instelling vind 🙂 Onlangs schreef ze een heel enthousiast verhaal over Eis Greissler – het verhaal was zo enthousiast en de ijssalon lag zo dichtbij de Stephansdom dat ik Steven overhaalde om op zoek te gaan naar deze ijssalon waar al het ijs afkomstig is van vrolijke bio-koeien. Je moet toch iets doen als je in Wenen bent 🙂

In eerste instantie liepen we de ijssalon, die vrij klein is, voorbij. Mede ook omdat ik een gigantische rij verwachtte – maar die stond er op de dag dat wij er waren helemaal niet. Maar na even zoeken met Google Maps, liepen we er toch zo naar toe. En echt: super lekker ijs! Mijn nieuwe favoriete ijssalon in Wenen 🙂 Voor de prijs kun je ook best even omlopen – vanaf de Stephansdom is het maar een minuut of 5. Als je dan nog niet genoeg zoetigheid hebt gehad, loop je naar het volgende zijstraatje rechts en daar vind je ook een geweldige conditorei – vonden wij tijdens ons vorige bezoek aan Wenen geheel spontaan 🙂 Want altijd de raad van anderen opvolgen is ook niet alles!

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

3 reacties op “Eis Greissler”

Ik geloof dat ik in de rij van “ik houd niet zo van toetjes” deze foto zeer geslaagd vind. Alleen wordt het geloof in deze stelling, zo die er al was, steeds dubieuzer. Omlopen en zoeken (in Wenen!!) voor een ijssie moest eigenlijk verboden worden, maar goed als het eindresultaat zo’n foto geeft kan ik het wel door de vingers zien.
Leuk stukje, maar de vraag blijft dan toch of je de ijsco op hebt gegeten:)?

deddijo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.