Eis Greissler

E

Sinds enige tijd lees ik met veel plezier het blog Sushi and Strudel, van een Amerikaanse expat die al enige tijd in Wenen woont. Ze schrijft over restaurants, eettentjes en cafés in deze stad en daarbij beschrijft ze alleen de positieve ervaringen. Wat ik wel een goede instelling vind 🙂 Onlangs schreef ze een heel enthousiast verhaal over Eis Greissler – het verhaal was zo enthousiast en de ijssalon lag zo dichtbij de Stephansdom dat ik Steven overhaalde om op zoek te gaan naar deze ijssalon waar al het ijs afkomstig is van vrolijke bio-koeien. Je moet toch iets doen als je in Wenen bent 🙂

In eerste instantie liepen we de ijssalon, die vrij klein is, voorbij. Mede ook omdat ik een gigantische rij verwachtte – maar die stond er op de dag dat wij er waren helemaal niet. Maar na even zoeken met Google Maps, liepen we er toch zo naar toe. En echt: super lekker ijs! Mijn nieuwe favoriete ijssalon in Wenen 🙂 Voor de prijs kun je ook best even omlopen – vanaf de Stephansdom is het maar een minuut of 5. Als je dan nog niet genoeg zoetigheid hebt gehad, loop je naar het volgende zijstraatje rechts en daar vind je ook een geweldige conditorei – vonden wij tijdens ons vorige bezoek aan Wenen geheel spontaan 🙂 Want altijd de raad van anderen opvolgen is ook niet alles!

3 reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Ik geloof dat ik in de rij van “ik houd niet zo van toetjes” deze foto zeer geslaagd vind. Alleen wordt het geloof in deze stelling, zo die er al was, steeds dubieuzer. Omlopen en zoeken (in Wenen!!) voor een ijssie moest eigenlijk verboden worden, maar goed als het eindresultaat zo’n foto geeft kan ik het wel door de vingers zien.
    Leuk stukje, maar de vraag blijft dan toch of je de ijsco op hebt gegeten:)?

    deddijo

Over Astrid

astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Schrijft over van alles en nog wat, tot het boek Verdwaald in Tirol het licht zal zien.

Ook op Facebook te vinden

BLIJF OP DE HOOGTE!

Als eerste weten als er een nieuw blog is? Laat dan je e-mailadres achter.

Voeg je bij 23 andere abonnees