Categorieën
Leven in Oostenrijk

Eerste bezoek … en eerste tranen

De eerste dagen in Innsbruck en meteen komt er bezoek uit Nederland. Wat zorgt voor de eerste tranen …

De dag van het eerste bezoek … en de eerste tranen. Lonneke en Gerben zijn in de buurt en komen langs in Innsbruck. Ze hadden een veel kleinere stad verwacht en zijn positief verrast. Terwijl ik naar onze ontmoetingsplaats, het befaamde Goldenes Dachel (met excuses voor eventuele fouten in mijn Duits, ik doe het uit mijn hoofd en ga niet alles lopen opzoeken ;)), loop, voel ik de tranen opkomen. Een eerste confrontatie met ‘thuis’ laat wel merken dat ik nog even moet wennen aan ons nieuwe leventje hier in de Alpen. De overgang van een hectisch leventje bestaande uit 60 uur werken en het voorbereiden van een huwelijk, allemaal samen met veel andere mensen, naar dit rustige, nieuwe bestaan, was toch wat groter dan vooraf door mij gedacht.

Gelukkig was het weerzien met Lonneke en Gerben na enige tranen vooral gezellig. En: ook het centrum van Innsbruck is erg gezellig. Voor wie denkt dat iedereen hier alleen in lederhosen en dirndls loopt: helaas, nee! Of dat er alleen Wiener schnitzel te eten is: auch nein! Er staat veel oude gebouwen (gelukkig), maar de winkels zijn modern. De eerste Ierse pub is gespot, evenals twee Chinese restaurants. Voor Lonneke en Gerben weer terugreizen naar het hotel in Langenfeld, lopen ze nog even mee om het appartement te bekijken. Ik kan dan mooi weer een parkeerkaartje kopen. Helaas, wel te laat… 5 minuten eerder hebben we onze eerste parkeerbon gekregen. Gelukkig valt het bedrag mee, 21 euro, maar het maakt duidelijk dat we snel op zoek moeten naar een Tiefgarage (ondergrondse parkeerplaats, ik vertaal maar even). De hele binnenstad en omliggende wijken zijn een kort parkeerzone, waar je maximaal 3 uur mag staan. En dat is, als je tenminste echt even ergens heen wil, aan de korte kant.

Het appartement wordt goedgekeurd en nadat Steven thuis komt, nemen Lonneke en Gerben afscheid. Steven trakteert op pizza’s in een leuk, klein tentje en op de terugweg spotten we een telefoonnummer voor een garage bij ons in de buurt. En zo komt het allemaal al snel weer goed! Wel een tip voor mensen die ons op willen zoeken: kom per trein of vliegtuig!

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

Één reactie op “Eerste bezoek … en eerste tranen”

[…] die nu op bezoek komen, komen over het algemeen een lang weekend. Sommige komen ook wel voor een dag langs, als ze toch in de buurt zijn bijvoorbeeld. Maar ook dat komt minder vaak voor dan in […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.