Categorieën
Hardlopen Over Astrid Reizen

Een weekendje Innsbruck

Een van de voordelen van vaak verhuizen is dat je op ´vakantie´ kunt in je voormalige woonplaats. Als ik nu in Leiden kom, is dat bijvoorbeeld toch altijd wel bijzonder. Soms is dat ook wel lastig, want je kunt er niet vanuit gaan dat je bijvoorbeeld een fiets tot je beschikking hebt en even bijkomen is ook minder makkelijk als je steeds bij andere mensen slaapt – want je wil toch gezellig bijkletsen en dan schiet op tijd naar bed gaan er wel eens bij in. Daarom slaap ik tegenwoordig ook vaker een paar nachten in een hotel of B&B. Dat deden we ook nu we een weekendje terug gingen naar Innsbruck. Deels voor administratie en werk (van Steven), maar deels ook om er even uit te zijn, ons hoofd leeg te maken na de gebeurtenissen van de laatste weken.

Het fijne van zo´n weekend weg in je voormalige woonplaats is toch dat er niet zo veel hoeft. Je kent de weg al, je hoeft niet zo nodig alle highlights te zien of op zoek naar het beste restaurant. We maakten op donderdagavond nog even een wandelingetje na aankomst – dat het donker was deerde ons niet, want we wisten toch al hoe alles eruit zag. Vrijdag had ik alle tijd voor vriendinnen Mary en Christene – want ik wist al dat met een dagje winkelen op zaterdag ik alles gezien zou hebben. Nadenken over hoe ik naar Happy Fitness moest om mijn startnummer op te halen hoefde ook al niet – ik wist hoe ver het lopen was en ook welke bus ik kon nemen in geval van regen.

De keuze voor 1 restaurant was wat lastiger – want we hadden veel favorieten – maar als dat het grootste stressmoment is?! Op zaterdag deden we het lekker rustig aan – lekker ontbijtje (tip: ga je ooit naar Innsbruck, boek geen ontbijt bij je hotel! Katzung heeft veel keuze en voor heel redelijke prijzen), winkelen, koffie met Stevens collega + vriendin, lunch met David en daarna via de supermarkt naar de barbecue van Stevens collega´s. Om daar te komen liepen we langs de Inn en een klein stukje de berg op – wat dus ook betekende dat er vanaf het balkon een super uitzicht op Innsbruck te zien is. Hoewel ik de bergen bij vlagen vervloekt hebt, kan ik niet ontkennen dat een huis met zo´n uitzicht wel erg mooi is.

In een typisch weekend in Innsbruck ging ik op zondag als het even kon altijd hardlopen – dit weekend was geen uitzondering 🙂 We ontbeten eerst met Mary & Walter – ook voor hen het laatste weekend in Innsbruck aangezien ze naar Bremen verhuizen. Walter verwonderde zich erover dat ik liever aan een Lauf meedeed dan dat we op tijd vertrokken en Hall gingen bezoeken. Tsja – het is ook lastig uit te leggen. Toch was ik na de loop wel erg blij dat ik toch gelopen had. En dat ik weer een stapje verder ben in de voorbereiding op de halve marathon 🙂

Alles bij elkaar was het een erg relaxed weekend – niet de druk van ´we moeten alles zien,´ maar wel een echte verandering van omgeving, zodat je daarna wel het gevoel hebt van er echt tussenuit te zijn geweest. Heerlijk. En nu op naar de vakantie 🙂

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

2 reacties op “Een weekendje Innsbruck”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.