Categorieën
Leven in Oostenrijk

Een jaar later…

Een lijst van 40 doelen stelde ik op vorig jaar in deze periode – kleine en grote, met allemaal 1 achterliggend doel: het meeste halen uit het tweede deel van onze periode in Innsbruck. Vaker de deur uit, minder werken en meer genieten. Het ging met horten en stoten en ik heb ook bij lange na niet alle doelen behaald. Toch vind ik het wel een succes. Het lijstje hielp me om nieuwe recepten te proberen, plekken te bezoeken, regelmatig te bloggen en mezelf uit te dagen op sociaal en sportief gebied. Eigenlijk kan ik het iedereen aanraden – mits je jezelf niet als een mislukking gaat zien als er iets per ongeluk niet zou lukken natuurlijk 🙂

Van de doelen die ik niet gehaald heb, heb ik het idee dat ze toch ook net wat minder belangrijk zijn geworden. Zo wilde ik vaker naar de expat-groep gaan, maar ja die ging ter ziele. Ik sprak echter wel regelmatig met Mary en Christine af – doel dus toch soort van geslaagd. Ik wilde tijd maken om films te zien en maakte een lijstje van ´must see movies´ – die heb ik lang niet allemaal gezien, maar ik ging wel regelmatig naar de bioscoop hier in Innsbruck. Iets dat ik in Nederland maar zelden deed 🙂 Ik wilde met de fiets naar de Alpenzoo en de Hungerburg, maar ik kwam er al snel achter dat ik berg op fietsen best wel heel vervelend vind. Omhoog lopen vind ik al maar zo-zo namelijk en fietsen, brr. Ik vond een andere uitdaging in het rennen en werkte zo toch aan mijn conditie én kwam regelmatig buiten.

Kortom – nee, niet alle 40 gestelde doelen heb ik gehaald, maar de lijst en het afstrepen heeft me er wel van overtuigd dat het goed is om in actie te komen, dingen te doen en niet altijd te denken ´ach, dat kan morgen ook nog wel.´ De kans is dus vrij groot dat ik na de volgende verhuizing een nieuw lijstje maak 🙂 Overigens zijn jullie nog niet helemaal van dit lijstje af – er komen denk ik nog twee blogjes over wel behaalde doelen 😉

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

9 reacties op “Een jaar later…”

Ik ben zeer benieuwd naar de twee doelen die nog behaald zijn. En de doelen die je in Erlangen ( heb ik het goed?) gaat bedenken.

Stiekem ben ik wel blij dat ik zeker nog een jaar kan genieten van je blog 🙂

Een jaar? Ik denk wel 2 😉 En het zijn meer dan 2 doelen kan ik vast verklappen, alleen vond ik sommige achteraf zo saai dat ik dacht ´moet ik hier nu een blog over schrijven? Nah´ Zoals ga naar een zwembad in Innsbruck – was niet echt spectaculair. Of stuur spontaan 3 kaartjes – ik heb er eerder 30 gestuurd denk ik 😉 Snap niet zo goed waarom ik dat doel überhaupt verzonnen heb…

Stond het weer eens opzetten van een tent ook op het lijstje, of het overnachten erin? Er zijn toch ook wel nietdoelen geweest, die kruim kostten, waardoor je geen tijd had voor andere doelen. Ik kan me overigens als je de blogs even op een rijtje zet, zo naast Neuschwanstein in de wei bijvoorbeeld, liefst in het zonnetje, maar je kunt niet alles hebben, dat het weiland ook goed gevuld is met leuke momenten. Wat natuurlijk ook wel een heel leuk doel was: loop 5 kilometer met je vader in circa 40 minuten. Ook maar mooi gehaald:).
Hoe is het met je boek? Titel: wat kosten de druifjes nou?

Zal ik volgend jaar ook met wat (leuke) doelen helpen, maak ik van jouw top 40 wel een top drie voor mij!

Vol (v)Erlangen,

deddijo

Haha deddijo er waren ook genoeg niet doelen ja. Het hele hardlopen was een groot niet doel 😉 Net als de vakantie op Grand Canaria, wat ik al jaren een keer wilde doen. En dat boek, dat is een doel op zich. Maar zoals ik eerder al schreef pas vanaf 2013. U zult het wel horen 😉

Heej Astrid, door jouw blogs denk ik elke keer, oja, ook weer even gaan schrijven…en al die doelen…ik ga het niet doen hoor, het redelijk stressvrije, niet moeten maar mogen-leven bevalt me heel goed (en ondertussen toch druk bezig om van alles te gaan realiseren). Okee, doel voor dit najaar….weer gaan motorrijden…en ik ben benieuwd naar het vervolg 🙂 Suc6 en plezier daarbij!

Hoi Karin! Haha, ik krijg gelukkig geen stress van de doelen – eerder het tegenovergestelde. Ze halen me uit de (werk)stress 😉 Veel plezier met motorrijden voor jou dan!

Ja het was erg goed inderdaad! Maar ik houd het wel bij een blog; ben nog geen groot fan van Pinterest. Behalve dan voor recept-ideetjes 🙂

[…] ik moest bloggen bevielen me maar matig – denk aan de A tot Z blog uitdaging. De 101 doelen, teruggebracht tot wat minder, bevielen dan weer wel goed. En ik zocht ook nog een invulling van de boekenhoek en tegelijkertijd […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.