Categorieën
Schrijven Verdwaald in Tirol

Een fotoreportage

In maart ging ik op pad met fotograaf Joke Schut, om foto’s te maken voor een artikel in GezondNu.

Lieve lezer,
In maart mocht ik op de foto. En wel voor een artikel in het tijdschrift GezondNu. Een leuke ervaring, tenminste voor het grootste deel…

Reportage in de buitenlucht

Fotograaf Joke Schut vroeg me om een leuke locatie te kiezen, ergens in de buitenlucht. Dat was al een leuk begin, want ik dacht ze komt vast bij mij thuis foto’s maken. Maar nee, we gingen op pad. Nou ja, op pad… ik koos voor Park de Paauw, hier in Wassenaar. Mooi groen, bij ons gemeentehuis en met ook nog een leuk vijvertje. Op een zonnige maandag begin maart, om half elf, stond ik daar. Met borstel, zodat ik mijn haar nog even kon fatsoeneren na de (korte)fietstocht.

De hond

Half elf is alleen de tijd voor het tweede rondje met de hond. Joke en ik keken beiden met een beetje schrik naar de loslopende exemplaren. Zij vanwege haar fotoparaplu, die bij een tikje van een staart om zou vallen. Ik omdat ik altijd wat paniekerig ben voor loslopende, onbekende honden. Niet voor niets zo bleek nu, want een van de enthousiastelingen, nog nat van het springen in de vijver en daardoor ook met modderige poten, besloot dat hij mij wel leuk vond. Resultaat? Moddervlekken op mijn broek natuurlijk…

Astrid Habraken in de boom voor GezondNu
Zie jij een moddervlek?

De boom in

‘Niet wrijven!’ riep Joke direct. ‘Dan maak je het alleen maar erger!’ Ze beloofde me de vlekken weg te shoppen op de fotos. En omdat mijn broek toch al vies was, vroeg ze me om een boom in te klimmen voor de reportage. Ach – waarom ook niet. Het resultaat? Dat zie je hier. Leuk toch?

Als de bubbel barst

Dat is de titel van de drie interviews in GezondNu met Sarah, Linda en mij. Over omgaan met tegenslag. Je raadt het al: dit gaat over de verhuizing naar Innsbruck en hoe daar het gevoel ontstond ‘dit is niet wat ik ervan verwacht had.’ Lees hier het hele artikel (PDF).

Ben je op mijn site terecht gekomen door de tekst in het magazine? Welkom! Als je meer wil weten over hoe het was om in Oostenrijk te leven, lees dan mijn boek Verdwaald in Tirol. Hier op de site vind je ook meer blogs over de tijd in Oostenrijk.

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

7 reacties op “Een fotoreportage”

Wat een leuke intro voor je interview en een schitterende foto. Met dank aan de loslopende honden!
Ik ben heel benieuwd naar het artikel

Haha dan had je denk ik wel de paniek in mijn ogen gezien 😉 Vraag me af wanneer die groter was, bij die rondrennende hond of bij het in de boom klimmen…

Zo leuk en ook hoe alles tot stand is gekomen, ik vind het wel humor. Ik ga de winkel in om het te kopen! Je mag trots zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.