Een fotoreportage

Lieve lezer,
In maart mocht ik op de foto. En wel voor een artikel in het tijdschrift GezondNu. Een leuke ervaring, tenminste voor het grootste deel…

Reportage in de buitenlucht

Fotograaf Joke Schut vroeg me om een leuke locatie te kiezen, ergens in de buitenlucht. Dat was al een leuk begin, want ik dacht ze komt vast bij mij thuis foto’s maken. Maar nee, we gingen op pad. Nou ja, op pad… ik koos voor Park de Paauw, hier in Wassenaar. Mooi groen, bij ons gemeentehuis en met ook nog een leuk vijvertje. Op een zonnige maandag begin maart, om half elf, stond ik daar. Met borstel, zodat ik mijn haar nog even kon fatsoeneren na de (korte)fietstocht.

De hond

Half elf is alleen de tijd voor het tweede rondje met de hond. Joke en ik keken beiden met een beetje schrik naar de loslopende exemplaren. Zij vanwege haar fotoparaplu, die bij een tikje van een staart om zou vallen. Ik omdat ik altijd wat paniekerig ben voor loslopende, onbekende honden. Niet voor niets zo bleek nu, want een van de enthousiastelingen, nog nat van het springen in de vijver en daardoor ook met modderige poten, besloot dat hij mij wel leuk vond. Resultaat? Moddervlekken op mijn broek natuurlijk…

Astrid Habraken in de boom voor GezondNu
Zie jij een moddervlek?

De boom in

‘Niet wrijven!’ riep Joke direct. ‘Dan maak je het alleen maar erger!’ Ze beloofde me de vlekken weg te shoppen op de fotos. En omdat mijn broek toch al vies was, vroeg ze me om een boom in te klimmen voor de reportage. Ach – waarom ook niet. Het resultaat? Dat zie je hier. Leuk toch?

Als de bubbel barst

Dat is de titel van de drie interviews in GezondNu met Sarah, Linda en mij. Over omgaan met tegenslag. Je raadt het al: dit gaat over de verhuizing naar Innsbruck en hoe daar het gevoel ontstond ‘dit is niet wat ik ervan verwacht had.’ Lees hier het hele artikel (PDF).

Ben je op mijn site terecht gekomen door de tekst in het magazine? Welkom! Als je meer wil weten over hoe het was om in Oostenrijk te leven, lees dan mijn boek Verdwaald in Tirol. Hier op de site vind je ook meer blogs over de tijd in Oostenrijk.

7 Reacties

 1. Pam van Driel

  Wat een leuke intro voor je interview en een schitterende foto. Met dank aan de loslopende honden!
  Ik ben heel benieuwd naar het artikel

  Antwoord
  • astrid

   Hm. Eerder ondanks de loslopende honden 😉

   Antwoord
 2. Evelien

  Ik had daar toch wel bij willen zijn om jou alleen in die boom zien te klimmen! X

  Antwoord
  • astrid

   Haha dan had je denk ik wel de paniek in mijn ogen gezien 😉 Vraag me af wanneer die groter was, bij die rondrennende hond of bij het in de boom klimmen…

   Antwoord
 3. Laura Potters

  Zo leuk en ook hoe alles tot stand is gekomen, ik vind het wel humor. Ik ga de winkel in om het te kopen! Je mag trots zijn.

  Antwoord
 4. Johanna

  Leuk en een mooie foto. Ben benieuwd naar het artikel. Succes!

  Antwoord

Geef een reactie