Doel 27: De Swarovski deceptie

D

Al de hele week werd het voorspeld: het zou een prachtig weekend worden. Dus besloten mijn man en ik om op zaterdag naar Wattens te fietsen, om daar de Kristalwelten van Swarovski te bezoeken. We wisten niet zo goed wat we er van moesten verwachten – collega’s van Steven en Mary waren niet erg enthousiast, maar dan was er weer het verhaal van mijn ouders die het wel mooi vonden. Kortom, we gingen het meemaken.

De fietstocht naar Wattens verliep voorspoedig en we genoten van het weer. Bij het kopen van het ticket hadden we zowaar een Nederlandse kassière – dat bleek ook het enige pluspunt aan het bezoek aan de Kristalwelten te zijn… OK – de ingang is mooi – vond ik tenminste, Steven was daar al niet van onder de indruk. Maar de 14 ruimtes waar je vervolgens doorheen gaat vielen eigenlijk allemaal tegen en het was mij ook bij 11 van de 14 ruimtes bepaald niet duidelijk wat ze nou met Swarovski te maken hadden – buiten wat versierselen met de beroemde kristallen. Al zouden dat net zo goed neppers kunnen zijn… Geen woord over het productieproces en helemaal niet de bling-bling die ik verwacht had. Binnen een uur stonden we buiten en als je dan bedenkt dat dit 11 euro kost, dan kun je volgens ons toch wel van een deceptie spreken. We besloten de kas van Swarovski dan ook niet verder te spekken met een lunch of een aankoop in de winkel (sorry Elvira!).

Gelukkig bleef het mooi weer en verliep de fietstocht terug dus ook in een stralend zonnetje. We sloten de excursie af met een heerlijke lunch bij My Indigo – absoluut geen deceptie en zeker een bezoek waard! Je vindt ze ook in onder andere Munchen en Salzburg. Super vers en niet duur. En zo is het achterliggende doel van doel 27 – samen dingen doen en meer genieten  en minder werken – toch weer behaald.

O en vast een kleine waarschuwing: er komen nog wat blogs de komende dagen over mijn doelenlijst – de ‘ deadline‘  komt namelijk snel dichterbij; nog 12 dagen te gaan. Aangezien ik jullie niet wil overspoelen met schrijverij, beschrijf ik alleen de leuke. De minder leuke zal ik bewaren voor een samenvattende blog met ook de niet behaalde doelen erop 🙂

9 reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

BLIJF OP DE HOOGTE!

Als eerste weten als er een nieuw blog is? Laat dan je e-mailadres achter.

Voeg je bij 21 andere abonnees

Ook op Facebook te vinden