Categorieën
Leven in Oostenrijk

Doel 26: Ga nog een keer naar een Oostenrijkse spa

Toen

Mijn eerste bezoek aan een Oostenrijkse spa in oktober 2010 beviel maar zo zo. Vriendin Marjolijn nam me, als verrassing voor mijn 31e verjaardag, mee naar Aquadome in Langenfeld. Als zwembad prachtig, maar het spa deel vond ik zelf een beetje tegenvallen. Het buitenzwembad leek op de foto´s veel mooier dan ik het in werkelijkheid vond.

Maar ja.. alles en iedereen verdient een tweede kans, toch? En dus werd het doel 26: probeer het nog een keer, geef de Oostenrijkse spa ook een tweede kans.

Nu

Opnieuw was het vriendin Marjolijn die mee ging – ze moest me wel overtuigen maar uiteindelijk regelde ik zelfs de reservering van de massage. De weg naar de spa toe vond ik al mooier dan ik deze in mijn geheugen had. En nu zag ik wel hoe mooi de buitenbaden op de verschillende niveaus zijn en hoe fijn het is om vanuit het warme bad te kijken naar de sneeuw op de bergtoppen. Ik zag nu ook hoe praktisch het eigenlijk is dat het sauna-deel apart is; aangezien wij hier toch niet in zouden gaan, hoefden we er zo ook niet voor te betalen. Het feit dat ik vervolgens een heerlijke massage kreeg van de echt wel heel Tiroolse Doris maakte dat ik extra blij was dat ik de Oostenrijkse spa nog een tweede kans heb gegeven 🙂

Bij deze kan ik een ieder dan ook van harte aanbevelen om een dagje door te brengen in Aqua Dome – schijnt ook een prettige afwisseling te zijn van het skiën!

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

8 reacties op “Doel 26: Ga nog een keer naar een Oostenrijkse spa”

Dat hangt er vanaf. Meeste sauna´s hebben hier wel aparte dagen voor vrouwen, waarop mannen dus helemaal niet welkom zijn. Maar op de andere dagen is het gewoon samen.

Klinkt heerlijk! Misschien dat je de eerste keer nog zo onder de indruk was van de verhuizing enzo dat het je gewoon niet kón bekoren!? Nu zit je duidelijk beter in je vel…? of…?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.