Doel 26: Ga nog een keer naar een Oostenrijkse spa

Toen

Mijn eerste bezoek aan een Oostenrijkse spa in oktober 2010 beviel maar zo zo. Vriendin Marjolijn nam me, als verrassing voor mijn 31e verjaardag, mee naar Aquadome in Langenfeld. Als zwembad prachtig, maar het spa deel vond ik zelf een beetje tegenvallen. Het buitenzwembad leek op de foto´s veel mooier dan ik het in werkelijkheid vond.

Maar ja.. alles en iedereen verdient een tweede kans, toch? En dus werd het doel 26: probeer het nog een keer, geef de Oostenrijkse spa ook een tweede kans.

Nu

Opnieuw was het vriendin Marjolijn die mee ging – ze moest me wel overtuigen maar uiteindelijk regelde ik zelfs de reservering van de massage. De weg naar de spa toe vond ik al mooier dan ik deze in mijn geheugen had. En nu zag ik wel hoe mooi de buitenbaden op de verschillende niveaus zijn en hoe fijn het is om vanuit het warme bad te kijken naar de sneeuw op de bergtoppen. Ik zag nu ook hoe praktisch het eigenlijk is dat het sauna-deel apart is; aangezien wij hier toch niet in zouden gaan, hoefden we er zo ook niet voor te betalen. Het feit dat ik vervolgens een heerlijke massage kreeg van de echt wel heel Tiroolse Doris maakte dat ik extra blij was dat ik de Oostenrijkse spa nog een tweede kans heb gegeven 🙂

Bij deze kan ik een ieder dan ook van harte aanbevelen om een dagje door te brengen in Aqua Dome – schijnt ook een prettige afwisseling te zijn van het skiën!

8 Reacties

 1. Femke (Smaakmaakster)

  Goh, daar heb ik toch zin in zeg. Heerlijk hoor! Worden mannen en vrouwen daar gescheiden in de sauna?

  Antwoord
 2. Norbert

  zijn er ook aparte dagen vooor mannen:)?

  Antwoord
  • Astrid

   Niet dat ik weet 😉 Maar daar kijk ik ook niet echt naar, dus misschien ook wel!

   Antwoord
 3. Astrid

  Dat hangt er vanaf. Meeste sauna´s hebben hier wel aparte dagen voor vrouwen, waarop mannen dus helemaal niet welkom zijn. Maar op de andere dagen is het gewoon samen.

  Antwoord
 4. Wondelgijn

  Klinkt heerlijk! Misschien dat je de eerste keer nog zo onder de indruk was van de verhuizing enzo dat het je gewoon niet kón bekoren!? Nu zit je duidelijk beter in je vel…? of…?

  Antwoord
  • Astrid

   Dat beter in je vel zitten is wel een schot in de roos ja 🙂

   Antwoord
   • Wondelgijn

    😉 Ken dat gevoel…! Als je beter in je vel zit ziet alles er heel anders uit!! Fijn hè?

    Antwoord
 5. Astrid

  Heel fijn 🙂 De wereld is dan een stuk mooier 🙂

  Antwoord

Geef een reactie