Categorieën
Schrijven

De verhalen bij het vuur

Acht schrijfsters lezen voor uit hun eigen boeken tijdens Verhalen bij het vuur 2021. De verhalen kun je terugvinden in dit blog.

Lieve lezer,
In het vorige blog beloofde ik het al: een speciaal blog met de verhalen bij het vuur van de editie 2021. Voorzien van een kort verhaaltje van mijn hand over de schrijfster en haar boek. Ik probeer dit iedere zondag en donderdag meteen aan te vullen met de nieuwe verhalen.

Verhaal 1 – Elly van Driel: Hello Honey, are you there?

Elly ken ik van de schrijfvakantie in Portugal. Dit jaar kwam het boek uit waar ze in 2018 ook aan werkte; een waargebeurd verhaal wat her en der geromantiseerd is. Een beetje zoals Verdwaald in Tirol dus. Maar dan heel anders 🙂 Haar verhaal neemt je mee op reis naar Zuid-Amerika, maar ook naar de wereld van de internetscam. Voor Boekrecensiesblog schreef ik eerder al een review van dit boek, dat je echt moet lezen.

Verhaal 2 – Anne van Zwieten: De setarspeler

In het voorjaar van 2021 las ik het debuut van Anne, Keerpunt. Een prachtig verhaal over drie Leidse dames. Anne vroeg mij om De setarspeler vooruit te lezen en een review te schrijven. Dat heb ik met heel veel plezier gedaan; het is opnieuw een prachtig verhaal. Ik ben er dan ook super trots op dat Anne wilde meedoen aan Verhalen bij het vuur.

Verhaal 3 – Margareth Hillebrandt: Onder jouw huid

Misschien heb je mijn leeservaring van Dames op de Herengracht wel gelezen. Een ontroerend verhaal, dat smaakte naar meer verhalen van Margareth. In november verscheen Onder jouw huid, een aangrijpend verhaal over de bipolaire Lena. In deze aflevering leest Margareth hier een stukje van voor.

Verhaal 4 – Michelle van Dijk: Witter dan sneeuw

Michelle van Dijk ken ik van de opleiding Nederlands in Leiden. Die opleiding figureert ook in Witter dan sneeuw. Ik heb het boek in september in een ruk uitgelezen. Een review schreef ik tot op heden niet, maar niet omdat ik het boek niet goed zou vinden. Het is herkenbaar, vlot geschreven, past bij de omgeving waarin het speelt (Rotterdam) en is kortom gewoon een boek dat je moet lezen. Luister maar naar Michelle terwijl ze voorleest – ik denk dat ze je wel weet te overtuigen.

Verhaal 5 – Ingrid Grutters – Korenromp: Zomer

Zomer is echt het ultieme cadeauboek. Allereerst omdat het echt prachtig is vormgegeven; met de linnen, witte kaft en kleine tekeningen is het een boek dat je steeds vast wil pakken. Daarnaast is het ook alsof je meeleest met iemands diepste gedachtes. Bijna alsof je stiekem het dagboek van iemand in handen hebt gekregen. Ik heb ontzettend van dit boek genoten en pak het regelmatig nog even erbij. Het boek is alleen bij Ingrid zelf te koop.

Verhaal 6 – Cecile Koops: In alle staten

Cecile’s eerste boek, Het huis in Trastevere, kreeg ik als leestip van Elly (je weet wel, die van Hello Honey, are you there). Toen ik op zoek ging naar deelnemers voor deze editie, dacht ik weer aan Cecile en kwam ik er achter dat haar boek In alle staten net uit was. Ik moest haar wel vragen! Haar boek staat al op mijn e-reader, gelezen heb ik het nog niet maar dat gaat zeker snel gebeuren!

Verhaal 7 – Jet Nijland: Zwaluwdans

Jets schrijfreis heb ik van heel dichtbij mee mogen maken. Al jaren schrijven we samen en ik had de eer om eerdere versies van Zwaluwdans mee te mogen lezen. Dit boek wil je gewoon lezen! Het is echt prachtig.

Verhaal 8 – Marie-José Verweij: Met onbedachte rade

Met onbedachte rade is een psychologische thriller – een mooie afsluiting van deze editie van Verhalen bij het vuur! Ook Marie-José debuteerde in 2021, haar verhaal smaakt naar meer.

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.