Categorieën
Leven in Nederland Rotterdam

De Hamburgeroorlog, deel 3: Hamburg

In februari togen we naar Hamburg in de Witte de Withstraat voor een hamburger op z’n Rotterdams – goed, maar zonder een opgesmukt restaurant er om heen. Aanrader of niet? Lees het in deel 3 van De Hamburgeroorlog.

Op een zondagavond in februari hadden we wel behoefte aan een hamburger. De avond daarvoor hadden we met een aantal niet nader te noemen familieleden gezellig getafeld en daarbij voldoende alcoholische versnaperingen gedronken voor een flink grotere groep… Een echte kater hadden we niet, maar zin in een goede burger en frites wel. Nadat we via de WhatsApp groep van dit festijn gezien hadden dat twee van de familieleden bij een grote keten waren gestopt voor een hamburger, stond ons besluit vast. We gingen naar Hamburg – dat ons met de belofte van proper burgers naar de Witte de Withstraat lokte.

2015-03-07 13.02.42Hamburg is geen grote zaak – je moet dus geluk hebben dat je er rond etenstijd direct een tafeltje krijgt. Dat geluk hadden wij 🙂 Het concept is simpel – je kiest een hamburgers en daarbij kies je eventueel nog extra toppings en bijlagen. Je bestelt aan tafel en als je order klaar is, wordt je nummer omgeroepen. Je haalt dan bij de balie jouw burger op, die in principe medium wordt bereid, tenzij je dat zelf anders wilt. Geen twintig obers, maar gewoon een en die was ook nog erg sympathiek. Simpel toch? Tot zo ver ging het dan ook allemaal goed. Pluspunten zijn bovendien dat Hamburg geen vlees uit de bio-industrie serveert; iets dat ik thuis ook niet doe. Genoeg opties om uit te kiezen als je niet van een runderburger houdt of als je helemaal geen vlees eet. Tot zo ver allemaal top. We hoefden ondanks de drukte ook niet lang te wachten, ook al top. De toppings kloppen, het broodje ook, de frites zijn goed en fijn dat je zowel mayonaise (ik denk huisgemaakt) en ketchup erbij krijgt.

Alleen tsja, die burger zelf – daar vond ik niet zo heel veel smaak aan zitten. En medium… nee meer doorbakken moet ik zeggen. Daar ging het voor mij dan ook mis. Misschien hadden we toch voor de XL-burger moeten gaan, misschien hadden we te veel zin in een hamburger, wie zal het zeggen. Als ik even snel een burgertje wil eten zou ik Hamburg wel verkiezen boven Ellis; als is het maar omdat ik het concept veel leuker vindt. Maar het haalt het niet bij Hudson – ook al zat er op deze burger wel augurk… Een 7 voor de smaak, een 8 voor het concept; dan kom je dus op een 7 1/2 uit. Maar wie weet volgt er nog eens een poging twee en komt Hamburg dan tot een hoger cijfer. Gezien de hoeveelheid keuzes die je er hebt, verdienen ze eigenlijk wel een tweede kans vind ik. Zeker ook gezien de lovende woorden van anderen…

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.