De Hamburgeroorlog, deel 2: Hudson

D

2015-03-01 19.39.40We begonnen onze zoektocht naar de beste burger van Rotterdam bij Hudson, ergens in februari. Maar zoals dat wel vaker gaat als je ergens aan begint: je weet nog niet precies waar je op moet letten. En wat de spelregels gaan zijn – want die zijn er natuurlijk! Daardoor at ik bij Hudson de eerste keer eigenlijk de verkeerde burger. Ik koos namelijk voor een pulled pork burger in plaats van een klassieke rundsburger. Nu kan ik die pulled pork burger van harte aanbevelen, maar ja je kunt natuurlijk geen appels met peren vergelijken. En zo kun je dus ook niet steeds een ander soort hamburger nemen als je op zoek bent naar de beste burger van de stad. Dan moet je gewoon steeds een klassieke burger nemen – van rundvlees dus. En dus moesten we nog eens terug naar Hudson.

Hudson ademt een redelijk klassiek Amerikaanse sfeer uit en dat past eigenlijk wel goed bij een hamburger vind ik. Want de lekkerste burgers aten we toch daar. Het is een ongedwongen tent en de twee keer dat wij er nu waren was het gezellig druk. De bediening is informeel en vriendelijk; in die zin zelfs Amerikaans dat ze met regelmaat komen vragen of alles smaakt.

Dat is allemaal leuk en aardig, maar het gaat natuurlijk om de smaak van de hamburger. En die krijgt van mij een 8+. Het had een 8 ½ kunnen zijn als er augurk bij zat. Mals vlees, echt medium dit keer (in tegenstelling tot Ellis), genoeg groente en saus en een lekker broodje. En: de coleslaw hier is heerlijk en ook dat hoort voor mij toch echt bij een goede hamburger. De frites zijn ook goed en worden geserveerd in een soort stenen puntzak; erg origineel.

Maar is dit de beste burger? Ik denk dat het nog beter moet kunnen – maar dat zullen we pas weten als we alle zaken getest hebben. Misschien dat dit cijfer dan nog wel omhoog wordt bijgesteld, want er is natuurlijk ook nog zoiets als een ranglijst en een relatieve kwaliteit. Voor nu staat Hudson in die lijst met stip op 1.

2015-03-01 19.14.43

Geen reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

BLIJF OP DE HOOGTE!

Als eerste weten als er een nieuw blog is? Laat dan je e-mailadres achter.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Ook op Facebook te vinden