Categorieën
Leven in Oostenrijk

Day zero project, wel of niet doen?

Al regelmatig hoorde ik er iemand over, het day zero project. Het idee is dat je in 1001 dagen (ongeveer 2,75 jaar) 101 doelen behaalt – doelen die je zelf stelt en die overal betrekking op mogen hebben. Nu we (bijna) een jaar in Oostenrijk wonen, begint het bij mij ook te kriebelen. Toen we over ‘ het buitenland’ gingen praten, was een van de voor mij aantrekkelijke aspecten het idee dat je dan eindelijk de dingen kan doen die je altijd al wilde doen en waar je nooit tijd voor had. Minder werken, meer lezen, meer bezig zijn met hobbies, een nieuwe omgeving verkennen – kortom: een heel ander leven 😉 Maar na 363 dagen merk ik dat lang niet al deze wensen / doelen behaald zijn. En eigenlijk wil ik dat in het tweede jaar wel gaan bereiken. Maar is een lijstje doelen dan de beste methode? Of wordt het dan te geforceerd? En kun je die 101 doelen ook in 365 dagen volbrengen – ik ben namelijk niet zo van de lange termijn planning 😉 Wat denken jullie? Zijn er mensen met ervaring en wat denken die van 101 doelen in 365 dagen? Ik lees het graag!

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

15 reacties op “Day zero project, wel of niet doen?”

101 doelen in 365 dagen lijkt mij erg veel. Ik ben een jaar geleden begonnen aan het day zero project, ik begon met speciale en moeilijke doelen. Maar een doel kan ook zijn een jaar lang kaartjes stuurt naar iedere jarige, of afscheid nemen van kleine frummel dingen die je elke keer weer van de ene maar de andere opberg plek legt.

Dus als je 101 doelen in 365 dagen wil doen dan zou ik niet alleen maar hele speciale doelen doen.

Ik ga na de bruiloft ook weer eens lekker aan de slag. Krijg er weer helemaal zin in nou ik deze blog post zie. Kijk maar eens op mijn blog, moet ik dringend updaten.

Skabouter.blogspot.com

Waarom moeten het er 101 zijn? Probeer eerst eens en lijstje te maken van wat je zou willen doen, zou ik zeggen. Wie weet kom je tot een redelijk aantal voor 365 dagen. En je moet tenslotte ook wat doelen over houden voor de rest van je leven 😉

Dat moet natuurlijk ook niet, maar dat is wel het idee van het day zero project. En ik denk dat voor mij zo´n lijst met zo´n project beter werkt dan een vrijblijvend lijstje voor mezelf. Ken mezelf inmiddels een beetje namelijk 😉

http://dayzeroproject.com/
Idee is dat je 101 dingen op een lijst schrijft waarvan je denkt ´zou ik altijd nog eens willen doen´ en dat je die dus in 1001 dagen allemaal doet. Kleine en grotere dingen. Ik heb juist het idee dat ik dit voor de periode hier moet doen en dat het daarna toch vast verzandt. Maar misschien is 101 doelen in 365 dagen ook wel erg ambitieus, ik weet het niet. Anderzijds houd ik wel van een beetje ambitieuze projecten 😉

Ik was ook altijd iemand die allerlei ideeën had maar ze nooit uitvoerde, maar moet zeggen dat dat met day zero wel is veranderd. Alleen al het nadenken over en het opschrijven van de doelen helpt. Alles wat je energie geeft, groeit. En omdat je grote en kleine doelen door elkaar doet, kun je vaak iets afstrepen, wat dan weer een zetje geeft in de richting van de grotere doelen. Bij mij staat het een beetje op een laag pitje vanwege dat andere grote project, maar veel van de doelen spelen nog wel in mijn achterhoofd. Ben zeker weer van plan ermee aan de slag te gaan want het behalen van doelen geeft onwijs veel voldoening. Of het in een jaar lukt weet ik niet. Ik vond het fijn dat ik ook wat doelen kon opschrijven voor de (middel)lange termijn want uit ervaring weet ik dat je dat soort dingen vaak op de lange baan schuift en dan komt er niets meer van. Veel succes, ik ben benieuwd wat je gaat doen!

Ben wel benieuwd of je het weer gaat oppakken nu – ik vind die 2,75 jaar gewoon te lang. Ik ga het dus sneller doen heb ik bedacht, dan maar wat meer korte termijn doelen en doeltjes.

Hoi Astrid!
Yesterday is History, Tomorrow is a Mystery, Today is a Gift, Thats why they call it PRESENT!

( een tipje van de sluier m.b.t. day zero project…………uitleg komt via de brievenbus:))

welterusten en groetjes!!

Ik ben heel benieuwd naar je kaart – nog niet ontvangen helaas 🙁 Zul je altijd zien, zit je er met spanning op te wachten en dan duurt het even 😉

Hoi!
Heb je de kaart nog niet ontvangen? ( nu al ruim een week onderweg…..in enveloppe!)
Laat even weten als de kaart niet komt, ga ik WEER klagen bij POST.. ( weet niet of ik wettelijk de volledige naam mag noemen van een bedrijf op jouw blog)
Postcrossing vanuit Nederland is ook een puinhoop m.b.t. bezorgen op dit moment:(

Is vandaag binnen gekomen, dank je wel! Post in Nederland is volgens mij op het moment inderdaad niet super snel – we merken vaker dat het heel wisselend is hoe lang iets aankomt. Zowel van hier naar Nederland als andersom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.