Categorieën
Leven in Oostenrijk

Cafe Sacher

Een van de mooie dingen van het wonen in een ander land is dat je heel andere weekendtrips kunt maken. Afgelopen weekend gingen we naar Wenen. Best nog een stukje uit de richting van Innsbruck, maar veel dichterbij dan vanuit Nederland 🙂 Ik was heel benieuwd wat ik er van zou vinden. Lang geleden was ik met mijn ouders en zussen in Wenen, maar ik kon me vooral herinneren dat ik het heel groot en erg chique vond – niet echt een stad waar je dus zelf snel nog eens heen zou gaan. Tot je er dus betrekkelijk dichtbij woont.

We hebben een heerlijk weekend gehad – waarover later meer. Een sneakpeak: een van de hoogtepunten was het eten van sachtertorte in het enige, echte café Sacher. Na verschillende malen in Parijs bij La Duree, moest en zou ik ook naar café Sacher. Al was het wel redelijk toevallig dat we er ineens voor stonden – het adres had ik namelijk niet opgezocht. Gelukkig deelt mijn man deze gevoelens en wacht vrolijk een kwartier met mij in de rij voor een tafeltje. Gelukkig was de taart het waard 😉 Zij die nog naar Innsbruck komen: er is hier een dependance van dit beroemde café. Net gerenoveerd ook nog!

Door astrid

Voelt zich geen mevrouw, maar meer een meisje. Schrijver, dromend realist, niet lullen maar poetsen, stad of dorp, Nederland of buitenland. Op 8 april 2020 verscheen haar debuutroman Verdwaald in Tirol. Ze schrijft sinds 2021 aan haar tweede boek, Madame Bonheur. Daarover en over nog veel meer schrijft ze hier.

8 reacties op “Cafe Sacher”

Astrid wat ik persoonlijk een beetje jammer vind is dat je kreet er niet bij staat, mogelijk wist je hem niet goed te vertalen, maar ik mis hem wel!

Kreet: persoonlijk geef ik niet zoveel om toetjes.
Natuurlijk valt dit ook niet helemaal onder het hoofdstuk toetjes, maar er zal toch ook wel een alleszeggende foto gemaakt zijn, of is dat not done bij Sacher!

deddijo

Vati, het was geen toetje maar lunch 🙂 Volgens mij is er geen foto van het daadwerkelijke taart eten, wel van de verlekkerde blik vooraf gaand aan het taart eten 🙂

Wenen heeft echt veel coole plekjes en dit is er zeker een van! Wist je dat je ook Sachertorte kunt laten versturen? Mijn broer heeft wel eens een voorraad naar NL gestuurd. Het bleek dat de taart behoorlijk lang houdbaar is. Maar uiteraard werd ie niet zo lang bewaard 🙂 Ben benieuwd naar de rest van jullie weekendtrip-story!

nu ben ik wel heel benieuwd naar die alom bekende sachertorte die ik niet ken:-). Zullen we die op de lijst van activiteiten zetten? Nu wil ik weleens weten waar je het over hebt als je het hierover hebt…share the experienceXXX

[…] Avonturen in Oostenrijk Met een wetenschapper de wereld rond Spring naar inhoud HomeOver mij ← Cafe Sacher […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis Geen Enkel Verhaal

Ontvang als eerste nieuwe bericht in je mailbox.