Boekpresentatie tijdens social distancing

Een kleine uitdaging: hoe vier je een feestje, als je niet bij elkaar mag zijn? Toen ik vorige week maandag hoorde dat tot 1 juni alle evenementen niet door mochten gaan, dacht ik ‘dat is dan maar duidelijk.’  Niet leuk, nee dat niet, maar het gaf me de mogelijkheid om na te gaan denken wat dan wel mogelijk was. Want de feestelijke boekpresentatie op 8 mei, daar ging dan misschien een streep door, maar ik dacht meteen ‘met een boek veilig thuis op de bank, dat kan wel.’ Sterker nog: dat haalt je misschien wel even uit het gekke hier en nu.

Omdenken: laat je boek eerder uitkomen

En dus … vervroeg ik de verschijningsdatum van Verdwaald in Tirol met een maand. In plaats van op 8 mei 2020, komt het boek nu uit op 8 april 2020. Dat dit mogelijk is, komt omdat eigenlijk alle stappen die ik dit jaar nog moest zetten heel snel zijn gegaan. Dankzij Sanne ging de tekstredactie heel soepel. En de vormgevers van Bureau Janse zorgden niet alleen voor een prachtige cover, maar ook nog heel snel voor het binnenwerk. En Ivonne van Tekst Totaal voerde snel en heel grondig de proevencontrole uit. Daardoor lag half maart alles al klaar – de datum waarop ik eigenlijk pas zou starten met het opmaakproces!

Drukproef

Vorige week donderdag ontving ik de drukproef. Wat een moment – je boek in handen! Nog wel losbladig, maar wauw. Daar was dan toch het moment dat ik me realiseerde ‘ik heb het gedaan, ik heb een roman geschreven.’ Na overleg met Boekengilde besloot ik om er voor te gaan: een maand vervroegen. Een boek uitgeven in deze maffe tijd. Vrijdag zorgde Hanneke er voor dat het persbericht aangepast en wel werd verstuurd. In het weekend mailde ik bloggers, maakte ik e-books en dacht ik heel veel na. En maakte ik een nieuw plan.

Nog meer omdenken: online boekpresentatie

Ik kan je het boek helaas nu dus niet live overhandigen na de presentatie. En dat vind ik heel jammer. Ik heb snode plannen voor een feestje in het najaar, als er hopelijk een tweede druk is. En een Engelse en Duitse vertaling. Want die komen! Maar voor nu ga ik de boekpresentatie online luister bij zetten. Op 8 april vind je hier op de site, maar ook op Instagram, Facebook en You Tube verhalen, blogs en filmpjes. Ook van de mensen die op 8 mei zouden komen vertellen natuurlijk! Meer hierover in het filmpje.

Niet makkelijk, dat omdenken. Maar wel nodig!

Al besteld of nog bestellen?

Heb je het boek al besteld, dan stuur ik je dit op 8 april toe. Gesigneerd als je dat heb aangevraagd. Vanaf 9 april ligt het dan in bij je in de bus.
Nog niet besteld? Je kunt nu nog bestellen via de site van Queesten, maar ook al via Boekengilde. En lees je liever een e-book: dat kun je voorbestellen via Amazon en Kobo Writing Life. Op bol.com kun je het e-book vanaf 8 april bestellen en vanaf 15 april nu is daar ook het gedrukte boek te koop; het wordt wel pas 15 april uitgeleverd. En: het is dus ook vanaf nu te reserveren bij de lokale boekhandel.

0 reacties

Geef een reactie